• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Snack / Mini Stroopwafel S’mores

Mini Stroopwafel S’mores

27 augustus 2016 by I am Cooking with Love

Mini Stroopwafel S'mores Mini Stroopwafel S’mores

Ik woon dus op een flat en dat betekend dat ik niet echt lekker kan BBQ-en of fikkie kan stoken. Eigenlijk weet ik niet eens of daarover iets in mijn huurcontract staat. We hebben wel eens gebbqd en dat ging best leuk. Bij de supermarkt had ik zo’n kant en klaar BBQ-tje gekocht. Eenmaal aan en aan het roken als een dolle besloten we een ventilator met verlengsnoer naar buiten ze tillen en achter de BBQ te zetten zodat we toch een beetje de richting van de rook konden bepalen. Werkte als een tierelier. Maar bij die ene keer is het eigenlijk gebleven.

S’mores

Deze giga-zoete hapjes komen zover ik weet oorspronkelijk uit Noord-America. Buiten, boven een kampvuurtje marshmallows roosteren dan op een Graham Cracker leggen. Koekjes die je hier niet zo makkelijk kan krijgen maar ze lijken erg op digestive koekjes las ik ergens. Dan een plak chocola erop en weer een koekje. Door de hitte van de marshmallow smelt de chocolade en krijg je een heerlijke mondvol gesmolten ‘goodness’.

Ik zag ze gemaakt met normale formaat stroopwafels en die heb ik eerst gemaakt. Heerlijk hoor maar wow, het is een maaltijd op zich. Daarna de mini versie en dat was een stuk beter. Die grote kan je best goed happen zonder dat je alle marshmallow aan de zijkanten eruit knijpt, wat ik in eerste instantie dacht dat zou gebeuren. Maar bij die kleintje is het toch beter om de ‘1-haps-techniek’ toe te passen. Dus alles hup in 1x in je mond. Ja, een mond vol maar wel erg lekker.

Brander

Om de marshmallows te roosteren gebruikte ik een brander. Als ondergrond een metalen bakplaat. Met zo’n brander heb je het roosteren goed in de hand. Mochten de marshmallows in de brand vliegen, wat kan gebeuren, kan je het gelijk uitblazen. En met een brander kan je een mooi egaal bruin geroosterd effect creëren. Probeer het maar eens. Ik denk dat je er vooral kinderen dol gelukkig mee maakt als je met zo’n toetje aan komt zetten.

Ingrediënten:

  • Mini stroopwafels
  • Marshmallows
  • Chocolade (ik gebruikte deze en brak het plakje in 2-en)

Extra:

  • Brander
  • Bakplaat

Zo maak je het:

  1. Plaats een marshmallow op een mini stroopwafel en brand rondom en bovenop bruin. Mag best een beetje donker zijn.
  2. Leg een 2e stroopwafel bovenop en draai de s’ mores om. Haal de stroopwafel die nu bovenop ligt er af en brand de bovenkant van de marshmallow bruin.
  3. Leg er een plakje chocola op en daarop de stroopwafel.
  4. Laat een beetje afkoelen voordat je een hap neemt want de marshmallow is echt super heet. Ik heb er een blaar aan mijn vinger aan over gehouden.

Ps: in plaats van plakjes chocola zou je ook bijvoorbeeld Nutella of chocoladepasta kunnen gebruiken. Of misschien zelfs pindakaas, of beide.

 

Naar een idee van NQN.

Filed Under: Snack, Zoet Tagged With: chocolade, marshmallow, mini stroopwafel, stroopwafel

Previous Post: « Teriyaki Saus Zelf Maken
Next Post: Linzensalade met Druiven en Feta »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Poffertjes uit de Airfryer

Poffertjes uit de Airfryer

Witte Chocoladetruffels met…venkel!

Witte Chocoladetruffels met…venkel!

Spareribs met Zelfgemaakte BBQ-Saus uit de Slowcooker

Spareribs met Zelfgemaakte BBQ-Saus uit de Slowcooker

Warme Aardappelsalade met Spinazie, Bacon en Parmezaanse Kaas

Warme Aardappelsalade met Spinazie, Bacon en Parmezaanse Kaas

Rabarberijs

Instagram

Tessa

Italiaanse Knoflookbroodjes

Italiaanse Knoflookbroodjes

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025