Pittige Knoflookboter Recept
Knoflook in combinatie met roomboter en dat gesmolten op een stokbroodje met wat geraspte kaas: hemels! En deze is nog extra gekruid ook. Lekker pittig. In het recept stond 1 theelepel chilivlokken, wat ik de eerste keer ook deed, maar dat was me te pittig. Dan is zo’n theelepeltje van maatlepeltjes ineens best veel. Dus, het werd een half theelepeltje en toen was het goed. Maak een dubbele hoeveelheid en bewaar de ene helft als een rolletje in de vriezer. Of in kleine porties, zo heb je altijd snel een heerlijke knoflookboter.
Ingrediënten:
- 1 stokbrood, niet al te groot
- 85 gram roomboter
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 theelepel chilivlokken
- 1 theelepel oregano
- 4 tenen knoflook, geraspt of héél fijn gehakt. Praktisch tot een pasta hakken.
- Zout en peper naar smaak
- Geraspte Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel bieslook fijngehakt, optioneel
- 1 eetlepel peterselie fijngehakt, optioneel
Zo maak je het:
- Verwarm de grill van je oven.
- Halveer het stokbrood en leg het met de snijkant naar boven op een bakplaat bekleed met folie.
- Meng de boter, olijfolie, chilivlokken, oregano, knoflook en zout en peper met elkaar en smeer het uit over de stokbrood helften.
- Bestrooi met Parmezaanse kaas.
- Bak het stokbrood af en in de oven. Dit zal een minuutje of 2 à 3 duren. Hou het even in de gaten.
- Bestrooi met de bieslook en peterselie en snij het brood in stukken.
- Serveer.
Mirjam says
Lekker! Laatst voor de eerste keer knoflookboter gemaakt. Heerlijk. Dus deze ga ik zeker proberen. Ik ben alleen wel benieuwd waar je chilivlokken kan kopen want ik heb ze nog nergens kunnen vinden.
I am Cooking with Love says
Ik heb een potje ‘piri piri’ vlokken van Silvo bij de supermarkt gehaald. En anders bij een Turkse winkel of Toko. Succes.
Gail says
Mmmm sound yummo!! We have the pepper flakes everywhere here. We use them mainly on pizza!
I am Cooking with Love says
Now you can try it in this garlic butter. Would be great on a pizza though, come to think of it.
Bite food blog says
Klinkt goed! Ga hem zeker eens proberen.
I am Cooking with Love says
Leuk. Hij is heerlijk.
Anna says
Verrassend lekker! Dit was de eerste maar zeker niet de laatste keer.
I am Cooking with Love says
Wat leuk dat je het gemaakt hebt. En in de smaak viel.
Anna says
Nog een stukje boter uit de vriezer.! En nog altijd lekker.
I am Cooking with Love says
Wat slim dat je wat in de vriezer bewaard had. Ontdooien en genieten. 🙂
Samantha says
Ingrediënten, check! Boter op kamer temp… nog niet. Ben benieuwd!
I am Cooking with Love says
Check, check dubbel check! Gaat vast goed komen. Geniet ervan straks.
Anna says
Al diverse keren je recept gebruikt; afhankelijk van de scherpte van de knoflook vind ik ‘m soms daardoor te overheersend. Ik heb gisteren de fijngemaakte knoflook zachtjes gaar laten worden in de eetlepel olie. Vanaf nu ga ik dat altijd zo doen!
Anna
I am Cooking with Love says
Hi Anna, wat een goed idee. Soms is het inderdaad te scherp en dat is zonde eigenlijk. Leuk dat je ‘m al vaak gemaakt hebt. Groetjes, Tessa