Kleine Kokosmakronen met Chocolade voor het Foodblogevent
Dit recept van Cookfreshfood kwam zomaar op Facebook voorbij. Nadat ik het filmpje had bekeken, en zag wat je er voor in huis moest halen en hoe ik het moest maken, was ik om.
Je hebt namelijk maar 4 ingrediënten nodig. 5 als je ze in de chocolade wilt dopen maar dat hoeft natuurlijk niet.
Hier komt ie:
Ingrediënten voor ± 13 kleine makronen
- 100 gram gedroogde en geraspte ongezoete kokos
- 100 gram suiker
- 1 ei
- rasp van een biologische citroen of sinaasappel
- Evt. pure chocolade om ze in te dopen
Verwarm de oven voor op 180°.
Meng kokos, suiker en citroenrasp goed door er losjes met je vingers doorheen te gaan. Klop het ei los en meng door het kokosmengsel. Laat 5 minuten staan zodat de droge ingrediënten het ei goed opnemen. Kneed er stevige balletjes van en leg deze op bakpapier op een bakblik. Zet 13-15 minuten in de warme oven tot ze een beetje kleur krijgen. Af laten koelen en serveren met een lekker kopje thee.
Als ze afgekoeld zijn kan je ze in gesmolten chocolade dopen. Voor het ‘Bounty-effect’!
Deze maand is er weer het Foodblogevent, zoals elke maand, en de host is ‘Uit Pauline’s Keuken‘. Het thema dat zij bedacht heeft is High Tea. En ik bedacht me gisteren dat deze kleine kokosmakronen daar eigenlijk perfect bij passen. Ik zou ze in vervolg wel ietsje kleiner maken want ze vullen best.
'Es' (@EsFactory) says
Wat zien die er schattig uit!
I am Cooking with Love says
Dank je wel!! Leuk hè, eigenlijk mogen ze nog ietjes kleiner. Ze zijn best machtig. Deze gaan mee in het Foodswappakket! 😉
kookgekwilma says
Heerlijk! Ik ben dol op kokos!
I am Cooking with Love says
En echt zo gemaakt!
Didi van Haren (@madeinspainNL) says
klinkt heerlijk:) en wat een goed idee om ze in chocola te dopen!
kookgekwilma says
Ga ik zeker een keer doen!!
I am Cooking with Love says
Ik had ze ook voor de foodswap gemaakt maar daar de ene helft met en de andere helft zonder chocola! Komt nog fotootje van in een volgend blog.