Garnalenragout Zelf Maken
Eerder liet ik al zien hoe je zelf ragout of pasteibakjes kan maken. Niet moeilijk en best leuk om te doen. Maar ja, dan moet je ze vullen. Maar met wat? Ik maakte toen deze ragout met Hollandse garnalen. Een prima voorgerechtje of lunch. Schijfje citroen erbij voor een fris zuurtje. Schenk er een lekker wit wijntje bij, genieten.
Ingrediënten:
- 4 pasteibakjes, zelf gemaakt of toch gekocht. 😉
- 200 gram Hollandse garnalen
- 35 gram boter
- 35 gram bloem
- 1/2 dl witte wijn
- 2 1/2 dl visbouillon, vers of van een blokje
- 1/2 dl slagroom
- 2 eetlepels kappertjes
- 4 eetlepels dille, fijngehakt
- peper en zout
- schijfjes citroen
Zo maak je het:
- Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem in een keer toe.
- Laat het onder zacht vuur een paar minuten garen. Blijf roeren.
- Schenk de witte wijn en de helft van de visbouillon toe en draai het vuur hoger.
- Roer net zo lang tot dat het mengsel glad en gebonden is en voeg beetje bij de beetje de rest van de bouillon erbij.
- Schenk de slagroom erbij en laat alles 3 minuten zachtjes koken.
- Voeg de garnalen, kappertjes en 3 eetlepels dille toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel over de pasteibakjes, bestrooi met de rest van de dille en serveer met een schijfje citroen.
Agnes says
En sinds vandaag Hollandse garnalen erkend voor duurzame visserij met het MSC keurmerk.
I am Cooking with Love says
Goed om te weten!