Kip-Kerrie Salade Zelf Maken
Kip-kerrie salade zelf maken is super makkelijk maar eerlijk gezegd koop ik ook wel eens een bakje in de supermarkt hoor. Zo ook met tonijnsalade. Maar in zo’n bakje zit meestal in de verste verte niet wat er in zou moeten zitten. Paar flintertjes kip of tonijn, als het al tonijn is, en het is een kip-kerrie of tonijnsalade. Maak je het nu zelf, dan gooi je er in dit geval zo veel kip in als je zelf wilt. Eventueel met net wat meer of misschien wat minder mayonaise. Ligt er maar aan hoe smeuïg je het hebben wilt.
Zie mijn receptje hieronder dan ook al een richtlijn en pas het zelf naar smaak aan. Voor het zelfde geld doe je er stukjes ananas door of wat taugé om het nog wat exotischer te maken. Of strooi er gebakken uitjes over voor een crunch. Fijngesneden lente-uitjes zou je er ook over kunnen strooien. Kijk maar wat je doet.
Eet het op een boterham of een cracker of serveer het op een toastje bij de borrel.
Ingrediënten:
- 120 gram kip, in bouillon gegaard
- 80 gram mayonaise
- 30 gram crème fraîche
- 1 theelepel Surinaamse kerriepoeder (mijn favoriet is deze)
- 1/4 theelepel kurkuma
- 1/4 theelepel witte peper
- 1/4 theelepel knoflookpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 1 theelepel gembersiroop
- 1 eetlepel citroensap
Zo maak je het:
- Pluis de kip en doe in een schaal.
- Meng in een schaaltje de mayonaise, crème fraîche, kerriepoeder, kurkuma, witte peper, knoflookpoeder, zout, gembersiroop en citroensap door elkaar.
- Schenk het sausje bij de kip en roer goed door elkaar.
- Proef of het nog wat meer zout, peper, citroensap of kerriepoeder nodig heeft.