• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Zoet / Basisrecept voor Wafels

Basisrecept voor Wafels

6 september 2017 by I am Cooking with Love

Basisrecept voor Wafels

Basisrecept voor Wafels

Al heel lang wilde ik een wafelijzer. Regelmatig zag ik de een na de andere foto op internet voorbij komen van zéér smakelijk uitziende wafels. Maar ik was bang dat als ik er uiteindelijk een zou aanschaffen het na 1 keer gebruiken in de kast zou belanden. Bovendien moest hij klein zijn want waar lààt ik weer zo’n apparaat. Wel doen, niet doen. Wel doen werd het. Cadeautje van de Man voor mijn verjaardag.

Gelijk opzoek naar wafel recepten. Een basis recept zocht ik. Die je zelf op kan leuken met vers fruit, slagroom, ijs, chocola of wat je maar kan bedenken. Daarvoor kwam ik uit bij Marina’s Bakery. Zij heeft een zoet blog dus daar was ik aan het juiste adres.

Dit recept kan je ook heel makkelijk halveren wat ik gedaan had.

Ingrediënten voor ± 15 wafels:

  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 zakjes vanillesuiker
  • 400 ml melk
  • 5 medium eieren
  • 150 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 300 ml water
  • Fruit, slagroom, chocolade etc ter garnering

Zo maak je het:

  1. Meng in een kom de zelfrijzend bakmeel met de vanilliesuiker.
  2. Schenk de melk erbij en meng goed door elkaar.
  3. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. De volgende pas toevoegen als de voorgaande volledig is opgenomen.
  4. Schenk de gesmolten erbij en meng alles goed door elkaar. Dit alles kan met een (hand)mixer of gewoon met de hand.
  5. Laat het wafelijzer op temperatuur komen en vet de bakplaten in. Met bijvoorbeeld bakspray van Dr. Oetker of een kwastje en een beetje olie.
  6. Vul beide wafelhelften met het beslag. Niet te vol want dan stroomt het over. Doe de deksel dicht en laat het gaar en mooi goudbruin worden. In ongeveer 5 tot 8 minuten. Tijdsduur verschilt per wafelijzer dus hou het zelf even in de gaten.
  7. Leg de wafels op een bordje en versier met vers fruit en/of slagroom. Een bolletje ijs zou ook heel goed kunnen. Wat geraspte chocolade of hagelslag. Of chocoladesiroop. Leef je uit zou ik zeggen.

Filed Under: Ontbijt, Vegetarisch, Zoet Tagged With: aardbeien, chocolade, fruit, slagroom, wafelijzer, wafels

Previous Post: « Langzaam in Wijn Gestoofde Short Ribs
Next Post: Romige Aardbeien Likeur Zelf Maken »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Kleine Kokosmakronen met Chocolade voor het Foodblogevent

Kleine Kokosmakronen met Chocolade voor het Foodblogevent

Watermeloen & Feta Salade

Watermeloen & Feta Salade

Appel Caramel Smoothie en Sinaasappel Wortel Smoothie + Winactie met Sapp

De winnaars van het Sapp pakket zijn…

Focaccia met Rozemarijn

Focaccia met Rozemarijn

Mangopudding.

Mango Pudding

Instagram

Tessa

Zuurkool-banaanschotel op verzoek van jarige Bonus-zoon.

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025