smoked tuna dip
Smoked Tuna Dip of te wel tonijn met een gerookte smaak. Eens wat anders dan de standaard tonijnsalade. Ik moet zeggen dat ik deze versie wel heel erg lekker vind. En de ingrediënten had ik allemaal in huis dus het was zo gemaakt. Handig als je onverwachts vrienden op de stoep hebt staan en je toch iets lekkers bij de borrel wilt geven. Toen ik dit maakte stond er niemand op de stoep hoor dus ik kon het lekker voor mezelf maken! 😉
Die gerookte smaak in vloeibare vorm kan je gewoon in een flesje kopen. Niks niet BBQ-en of met rookoventjes in de weer. Flesje opendraaien en klaar! Je ziet het veel in Amerikaanse recepten. Ik heb het daarom ook in een winkeltje gekocht waar ze veel Amerikaanse producten verkochten. Online kan je het ook krijgen.
Heb je nou geen flesje Liquid Smoke staan, wat ik me heel goed kan voorstellen, dan zou je dat kunnen vervangen met gerookte paprikapoeder. Nog niet geprobeerd maar het lijkt me aardig in de buurt komen.
Als je deze hoeveelheid maakt heb je genoeg om te dippen en met de rest zou je bijvoorbeeld de volgende dag een lekkere Tuna Melt kunnen maken. Dat is een tosti met, in dit geval deze tonijnsalade, kaas en 2 sneetjes brood. Stop hem in je tosti ijzer en je hebt een heerlijke lunch.
Maar heb je nodig:
- 1 blikje tonijn, uitgelekt
- 200 gram roomkaas. bijv. Monchou
- 1 1/2 theelepel Liquid Smoke of gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel Worcestershiresauce
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel zout
- scheutje Tabasco of andere Hot Sauce
- bieslook fijngesnipperd
- paprikapoeder ter garnering
Doe alle ingrediënten op de bieslook na, in je keukenmachine. Je kan het ook in een kom maken. Gebruik dan je staafmixer. Mix alles samen en proef. Breng zo nodig verder op smaak. Roer er vervolgens de fijngesnipperde bieslook door. Schep het in een leuk schaaltje en strooi een beetje paprikapoeder erover.
Om te dippen kan je nu van alles gebruiken. Ik nam oa paprikareepjes, bleekselderij, en wat toastjes. Maar stukjes appel is ook lekker. Of wortel of andere zoutjes/stengels.
Italiaans koken met Antoinette says
Krijg nou wat, liquid smoke, nooit van gehoord!
I am Cooking with Love says
Nee???? Is erg Amerikaans. Mocht het daar met bakken uit de hemel komen of freezing koud zijn, en ze dus niet kunnen BBQ-en, dan is dit een oplossing!!! 😉 Only in America! hahaha