• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Drank / Romige Aardbeien Likeur Zelf Maken

Romige Aardbeien Likeur Zelf Maken

8 september 2017 by I am Cooking with Love

Romige Aardbeien Likeur Zelf Maken

Romige Aardbeien Likeur Zelf Maken

Als ik recepten voorbij zie komen over hoe je likeur moet maken word ik nieuwsgierig. Ik heb tenslotte al een paar keer likeurtjes gemaakt namelijk de drop likeur Anima Nera en Tia Maria. Het is zo makkelijk om te doen en je kan er heel lang van blijven genieten.

Tenzij je aardbeien likeur maakt en de Man laat proeven en die gelijk wild enthousiast er van werd. Hij vond het heerlijk. Het is ook lekker. Wel heel erg zoet. De geur deed me denken aan Bubblicious kauwgom. Ken je dat nog? Die zoete roze kauwgom waar je giga bellen mee kon blazen maar ook waar je na een kwartiertje kauwen kramp van in je kaken kreeg omdat de kauwgom ondertussen giga hard was geworden! Haha.

Wij vonden de likeur het lekkerst wanneer hij uit de koelkast kwam. Daar bewaarde ik hem dan ook maar je kan hem net zo goed op kamertemperatuur bewaren.

Haal, nu ze er nog zijn, een doos verse zoet geurende aardbeien en ga aan de slag.

Ingrediënten voor 1 liter likeur:

  • 100 ml alcohol van 95%, kan je dit niet vinden dan is wodka ook goed
  • 400 gram rijpe aardbeien
  • 250 gram suiker
  • 150 ml slagroom
  • 250 ml volle melk
  • 16 gram vanillesuiker (2 zakjes)

Zo maak je het:

  1. Was en droog de aardbeien en ontdoe ze van de kroontjes.
  2. Doe de aardbeien en een ruime kom samen met de suiker. Pureer de aardbeien met een staafmixer. Dit kan natuurlijk ook in een blender,
  3. Doe in een ruime pan de slagroom, melk, vanillesuiker en de gepureerde aardbeien en laat op het vuur warm worden. Roer totdat de suiker opgelost is. Doe het vuur uit en voeg de alcohol toe.
  4. Zeef de likeur en schenk in een schone, gesteriliseerde fles.
  5. Laat de fles een paar dagen staan voordat je gaat proeven. Schud voor gebruik.

Bron: Kookgek Wilma

Filed Under: Drank Tagged With: aardbeien, alchohol, Likeur, slagroom, vanille, wodka

Previous Post: « Basisrecept voor Wafels
Next Post: Gevulde Aardappel met Broccoli, Paprika en Spekjes »

Reader Interactions

Comments

  1. Rineke says

    8 september 2017 at 11:33

    Lijkt met heerlijk, maar wanner voeg je de aardbeien toe?

  2. I am Cooking with Love says

    8 september 2017 at 11:37

    Ohh haha die stap helemaal vergeten! Dank je voor je oplettendheid. Ik pas het gelijk aan.

  3. Pips says

    8 september 2017 at 18:34

    Zou het ook met zoetstof kunnen plaats van suiker

  4. I am Cooking with Love says

    8 september 2017 at 19:36

    Dat zou wel kunnen alleen zou ik de verhouding dan niet weten. Het is een behoorlijk zoet likeurtje.

  5. Daphne says

    10 juni 2018 at 21:30

    Lekker zeg! Hoe lang is de likeur houdbaar, mocht dat nodig zijn ?

  6. I am Cooking with Love says

    10 juni 2018 at 21:34

    Hi Daphne, tja daar vraag je wat. Ik heb eerlijk gezegd geen idee want hier ging hij vrij vlot op. Maar ik denk dat je hem best wel even kan bewaren. In de koelkast dan hè?! Want er zit aardig wat suiker in en natuurlijk de alcohol.

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Bamisoep

Hummus met Pijnboompitten Zelf Maken

Hummus met Pijnboompitten Zelf Maken

Vadouvan Mosselen

Vadouvan Mosselen

Limoen Cheesecakejes met Bastogne

Limoen Cheesecakejes met Bastogne

Sesam Snaps

Sesam Snaps Zelf Maken

Instagram

Tessa

Mini Spinazie Feta Flapjes

Mini Spinazie Feta Flapjes

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025