Romige Aardbeien Likeur Zelf Maken
Als ik recepten voorbij zie komen over hoe je likeur moet maken word ik nieuwsgierig. Ik heb tenslotte al een paar keer likeurtjes gemaakt namelijk de drop likeur Anima Nera en Tia Maria. Het is zo makkelijk om te doen en je kan er heel lang van blijven genieten.
Tenzij je aardbeien likeur maakt en de Man laat proeven en die gelijk wild enthousiast er van werd. Hij vond het heerlijk. Het is ook lekker. Wel heel erg zoet. De geur deed me denken aan Bubblicious kauwgom. Ken je dat nog? Die zoete roze kauwgom waar je giga bellen mee kon blazen maar ook waar je na een kwartiertje kauwen kramp van in je kaken kreeg omdat de kauwgom ondertussen giga hard was geworden! Haha.
Wij vonden de likeur het lekkerst wanneer hij uit de koelkast kwam. Daar bewaarde ik hem dan ook maar je kan hem net zo goed op kamertemperatuur bewaren.
Haal, nu ze er nog zijn, een doos verse zoet geurende aardbeien en ga aan de slag.
Ingrediënten voor 1 liter likeur:
- 100 ml alcohol van 95%, kan je dit niet vinden dan is wodka ook goed
- 400 gram rijpe aardbeien
- 250 gram suiker
- 150 ml slagroom
- 250 ml volle melk
- 16 gram vanillesuiker (2 zakjes)
Zo maak je het:
- Was en droog de aardbeien en ontdoe ze van de kroontjes.
- Doe de aardbeien en een ruime kom samen met de suiker. Pureer de aardbeien met een staafmixer. Dit kan natuurlijk ook in een blender,
- Doe in een ruime pan de slagroom, melk, vanillesuiker en de gepureerde aardbeien en laat op het vuur warm worden. Roer totdat de suiker opgelost is. Doe het vuur uit en voeg de alcohol toe.
- Zeef de likeur en schenk in een schone, gesteriliseerde fles.
- Laat de fles een paar dagen staan voordat je gaat proeven. Schud voor gebruik.
Bron: Kookgek Wilma
Rineke says
Lijkt met heerlijk, maar wanner voeg je de aardbeien toe?
I am Cooking with Love says
Ohh haha die stap helemaal vergeten! Dank je voor je oplettendheid. Ik pas het gelijk aan.
Pips says
Zou het ook met zoetstof kunnen plaats van suiker
I am Cooking with Love says
Dat zou wel kunnen alleen zou ik de verhouding dan niet weten. Het is een behoorlijk zoet likeurtje.
Daphne says
Lekker zeg! Hoe lang is de likeur houdbaar, mocht dat nodig zijn ?
I am Cooking with Love says
Hi Daphne, tja daar vraag je wat. Ik heb eerlijk gezegd geen idee want hier ging hij vrij vlot op. Maar ik denk dat je hem best wel even kan bewaren. In de koelkast dan hè?! Want er zit aardig wat suiker in en natuurlijk de alcohol.