• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Voorgerecht / Gegrilde Paprikarolletjes Gevuld met Tonijnmousse

Gegrilde Paprikarolletjes Gevuld met Tonijnmousse

19 december 2017 by I am Cooking with Love

Gegrilde Paprikarolletjes Gevuld met Tonijnmousse

Gegrilde Paprikarolletjes Gevuld met Tonijnmousse

Dit voorgerechtje is ideaal voor de feestdagen want je kan alles van te voren klaar maken. Op de dag zelf hoef je alleen maar de paprika’s te besmeren met de mousse en op te rollen en de sla aan te maken. Perfect lijkt me.

De mousse maakt best een ruime hoeveelheid dus je kan makkelijk meer paprika’s roosteren mocht je meer eters hebben en/of je serveert 2 rolletjes per persoon. Je kan de rest van de mousse gebruiken bij de borrel op een toastje, ook heerlijk. Of je maakt de volgende dag een heerlijke Tuna Melt ermee. Lekker om te snacken tijdens een van de vele kerstfilms die weer op tv te zien zullen zijn.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 puntpaprika’s
  • 2 blikjes tonijn op olie à 160 gram
  • 100 gram roomkaas
  • 5 ansjovisfilet
  • 1 eetlepel kappertjes
  • sap van halve citroen
  • gemengde sla
  • peper en zout

Zo maak je het:

  1. Grill de 2 paprika’s boven een vlam op het gasfornuis of op de hoogste grillstand/ovenstand in de oven tot ze zwart geblakerd zijn. Draai regelmatig om. Eenmaal donker doe je ze in een plastic druk en sluitzakje en sluit af. Of leg ze in een kom en dek af met plasticfolie. Laat ze afkoelen.
  2. Eenmaal afgekoeld ontdoe je de paprika’s van vel en zaadlijsten. Snij de paprika’s door de midden zodat je 4 repen hebt. Heb je nou meer eters maak dan meer paprika’s klaar. Je hebt meer dan genoeg mousse!
  3. Doe de tonijn, roomkaas, ansjovis, kappertjes en citroensap in een hoge beker en mix met de staafmixer fijn. Proef en breng zo nodig op smaak met zout en peper of meer citroensap.
  4. Maak de sla aan zoals je gewend bent en leg een klein handje op een bord. Verdeel wat mousse over een paprikareep en rol op. Leg op de sla. Herhaal met de rest en serveer.

PS: De mousse en paprika’s zijn prima 1 of 2 dagen van te voren te maken. Bewaar het goed afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Bron tonijnmousse: Kookgek Wilma

Filed Under: Vis, Voorgerecht Tagged With: ansjovis, borrel, kappertjes, mousse, roomkaas, tonijn, voorgerecht

Previous Post: « Sacristains
Next Post: Koekjes Kerstboom Zelf Maken »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Mangopudding.

Mango Pudding

Peer en Blauwe kaas Wrap

Peer en Blauwe Kaas Wrap

Jumbo-Chilisaus

Jumbo-Chilisaus

Het nieuwe kaviaar eten: Frietje kaviaar.

Het nieuwe kaviaar eten: Frietje kaviaar.

Zalmforel uit de oven

Zalmforel uit de oven

Instagram

Tessa

Frikadel Djagoeng - Maiskoekjes

Frikadel Djagoeng – Maiskoekjes

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025