• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Verslag / fonQblogevent met Weber BBQ

fonQblogevent met Weber BBQ

24 maart 2016 by I am Cooking with Love

fonQblogevent met Weber BBQ fonQblogevent met Weber BBQ

De lente zit eraan te komen. En dan te bedenken dat het 3 weken geleden nog giga pestweer was met natte sneeuw en veel regen. En toen had ik dus een BBQ! Ja, ik vond het ook niet echt logisch om dat te gaan doen zo begin Maart maar fonQ dacht daar anders over en had een heel leuke middag samen met Weber BBQ georganiseerd. Het leuke was dat juist op die zaterdag het ineens een stralende dag werd met lekker veel zon en blauwe luchten. Perfect BBQ-weer.

Met een groep mede foodbloggers kregen we van Weber een leuke demonstratie hoe je op de BBQ kan roken en hoe je op een rookplankje eten kan bereiden. Een paar zalmen werden op de BBQ gelegd en na enige tijd mochten we proeven. Tjonge jonge wat smaakte dat goed zeg. Botermals en een heerlijk lichte rooksmaak zat aan de zalm. De zalm die op het rookplankje was klaar gemaakt had een lichte cederhout smaak. Verrukkelijk. Ik was gelijk enthousiast en dacht bij mezelf, ik wil ook een BBQ. Ik weet niet of mijn buren in de flat dat ook zo leuk zullen vinden maar goed.

fonQblogevent met Weber BBQ

Sabine van Oh my foodness en Anne Ruth van Kookmeisje

Na een leuke intro van zowel fonQ als Weber en een smaaktest die we overigens allemaal niet goed hadden werden we in groepjes verdeeld. Ohja, die smaaktest hield in dat ze vlees op 3 verschillende manier bereid hadden. Op kolen, elektrisch of op gas. De kunst was het verschil te proeven. We dachten het allemaal wel te weten maar niemand had het goed. Hahaha.

We gingen uiteindelijk allemaal aan de slag. Een 5 gangen diner in elkaar draaien op verschillende BBQ’s. Natuurlijk kregen we daar waar nodig hulp met de BBQ’s. Vooral met het regelen van de temperatuur. Na elke gang die we klaar gemaakt hadden aten we dat onder genot van een lekker drankje heerlijk in het zonnetje op.

fonQblogevent met Weber BBQ
Curry maken in de wok.
fonQblogevent met Weber BBQ
Gamba’s
fonQblogevent met Weber BBQ
Curry met gamba’s en rijst

Zo maakten we gamba’s klaar en een curry in de wok. Ja, je kan dus ook wokken op de BBQ. We maakten heerlijke geroosterde aardappeltjes in een roterend rooster. Echt een geweldig ding. Iedereen riep dat ze die ook wel wilden hebben.

fonQblogevent met Weber BBQ

Aardappeltjes roosteren.

En als afsluiter werden er wafels gebakken. Want ja Weber zou Weber niet zijn als ze daar ook niet een accessoire voor hadden. Wafels met geraspte appel in het beslag en warme kersen. Een prima afsluiter van een gezellige en smaakvolle middag.

fonQblogevent met Weber BBQ
Wafels bakken.
fonQblogevent met Weber BBQ
Wafels met warme kersen.

Natuurlijk gingen we nog even met z’n allen op de foto. Het is niet moeilijk om mij er tussen te spotten. Die ene in die roze jas….! 😉

fonQblogevent met Weber BBQ

Filed Under: Verslag Tagged With: BBQ, fonq, Weber, winter

Previous Post: « Pittige Gevulde Eieren voor Pasen
Next Post: Champignonroomsaus zelf maken »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Spaghetti met Kokkels

Spaghetti met Kokkels

Pulled Pork Kroketjes Zelf Maken

Pulled Pork Kroketjes Zelf Maken

Spareribs met Zelfgemaakte BBQ-Saus uit de Slowcooker

Spareribs met Zelfgemaakte BBQ-Saus uit de Slowcooker

Mini Cinnamon Rolls

Mini Palm Hart Taartjes

Mini Palm Hart Taartjes

Instagram

Tessa

Recensie: Het spirelli kookboek

Recensie: Het spirelli kookboek

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025