fonQ blogevent
Jullie hebben misschien wel gemerkt dat ik ernstig achter loop in het posten van recepten en andere verhalen. De laatste weken gaat het niet zo lekker. Niks ernstigs hoor maar ik voel me vervelend genoeg dat ik niet echt lekker in mijn vel zit. Alles kost me zoveel energie, ben snel erg moe en hijg als een trekpaard. Daardoor heb ik ook weinig zin om dingen te doen. En als ik iets moet doen, doe ik het zo snel mogelijk om er vanaf te zijn en weer te kunnen zitten. Kortom veel uitstelgedrag. Niet leuk want in mijn achterhoofd knaagt het wel. Het is ook frustrerend wanneer je in je hoofd wel wilt maar je lijf niet mee wilt werken. Stom! 😉
Nu ben ik, inmiddels alweer een aantal weken geleden, genodigd door fonQ voor een Blogevent in het Miele Inspirience Centre. Het was zo’n gezellige dag met een groep leuke mede foodbloggers. En omdat het zo leuk was wil ik er toch even over vertellen….ook al was het een tijdje geleden.
Op een zaterdagochtend pikte Marina van Marina’s Bakery, mij op en reden we vrolijk richting Vianen. We hadden er zin in. Het was een heerlijke dag en en we zouden weer gezellige bloggers zien daar. Altijd leuk. We werden ontvangen door Tessa en Marcella van fonQ en kregen een klein hapje en drankje.
Vervolgens gingen we naar een conference ruimte waar we een introductie kregen van de CEO van fonQ, Patrick Kerssemakers. Hij vertelde over hoe het bedrijf in elkaar zit, wanneer het opgericht is etc. Het is een klein en nog jong bedrijf met super enthousiaste medewerkers. Jaren geleden heb ik een jaar bij bol.com gewerkt en die waren toen ook nog redelijk klein. Vlak daarna maakten ze een gigantische groeispurt. En toen ik Patrick zo hoorde vertellen kreeg ik heel sterk dat gevoel wat ik toen bij bol ook had. FonQ is een blijvertje en zal in mijn optiek alleen maar groter en bekender worden. Hartstikke leuk.
Daarna kwam Kirsten Jassies aan het woord. Ze is een expert op het gebied van bloggen en gaf ons veel tips & tricks. Waarna we met z’n allen uitgebreid en nog uren konden doorkletsen.
Maar dat was natuurlijk niet de bedoeling. We waren daar ook om te koken. In de grote keukens mochten we in groepjes koken met de mooie apparaten van KitchenAid, Le Creuset en Vitamix. In het begin werd uitgelegd wat we gingen maken en welke apparaten we gingen gebruiken. En niet geheel onbelangrijk, hoe we het moesten gebruiken.
De Vitamix is vrij nieuw in Nederland. Het is een blender met heel veel power die een soepje in 6 minuten glad èn gaar en dus bloedheet draait. Met de KitchenAid draaiden we verse pasta. Op de grillpan van Le Creuset grilden we een mooie kalfsentrecote die geserveerd werd met een pesto die ook in de Vitamix gemaakt werd.
We kregen zo nodig hulp van de chefs die daar werkten. En tijdens het grillen van het vlees kregen we uitleg hoe de oven werkte om het vlees in verder te garen. Ik keek eens naar die jongen en ik dacht: die ken ik. Dus ik zeg: Hé Martijn, wat doe jij hier? Hij keek me aan, moest even nadenken, en toen realiseerde hij wie ik was. Ik had hem al een kleine 20 jaar niet gezien. Hij was en is de beste vriend van mijn toenmalige vriendje!! Nou jaaaa, wat is de wereld klein hè? Even bijgekletst. Was erg leuke verrassing.
De KitchenAid had ook een opzetstuk waarmee je groenten in kleine blokjes kon krijgen. Zo maakten we een heerlijk ratatouille.
Als dessert maakten we een Cobbler van rode vruchten met geitenyoghurt ijs. Het ijs werd natuurlijk gedraaid in de ijskom van KitchenAid.
Zoals je je kan voorstellen was het voornamelijk lachen gieren brullen tijdens het koken en het opeten ervan. Naast de keuken waren grote tafels mooi gedekt waar we per gang onder genot van een wijntje het eten konden opeten. Nadat er eerst tig foto’s gemaakt waren natuurlijk! haha.
Al met al een een heerlijke middag. Met een volle en leuke goodybag gingen we naar huis. Een aantal dagen later kregen we allemaal een enig aandenken thuisgestuurd. Een klein boekje met de recepten en veel foto’s die op die dag gemaakt zijn. Echt een heel origineel cadeau vond ik.
Martine - Duizenden1dag says
Klinkt als een geslaagde dag! Ik hoop dat je je energie snel weer terugkrijgt.
I am Cooking with Love says
Dank je wel Martine! 🙂