Chocolade Pepermunt Bark
Dit is echt typisch Amerikaans. Lekkernijen met Candy Canes en chocolade. Candy Canes zijn harde snoepjes in de vorm van een stokje, cane, en in de smaak van pepermunt. Ondertussen praktisch overal te verkrijgen. Moest je het jaren geleden nog online bestellen of iemand die toch naar Amerika ging lief aankijken om ze mee terug te nemen. Nu loop je bijvoorbeeld de Xenos of de Jamin in of zelfs de Albert Heijn en je kan ze vinden.
Wat ook zo typisch Amerikaans is is de benaming ‘bark’ voor chocolade. Ik snapte dat niet. Begreep niet waar het op sloeg. Na wat gegoogled te hebben blijkt dus dat zo’n zelf gemaakte chocoladeplak/reep doet denken aan boomschors. Bark dus. Nou ja, ik vind het vergezocht maar lekker is het wel. En je kan er zo lekker mee variëren. Al eerder heb ik zoiets gemaakt en dat was ook zo op.
Ik heb een héél klein beetje pepermuntextract gebruikt maar in principe is dat niet nodig want de Candy Canes geven al genoeg pepermunt smaak af. Dus ga nou niet persé een flesje kopen. Hoeft niet!
Ingrediënten:
- 170 gram pure chocolade
- 170 gram witte chocolade
- 2 theelepels zonnebloemolie, of een andere olie met neutrale smaak
- 4 à 5 candy canes, fijngehakt (doe ze in een stevig plastic zakje en sla er met een deegroller op, werkt perfect)
- 1/8 theelepel pepermuntextract (optioneel)
Zo maak je het:
- Bekleed een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm met aluminiumfolie en zet apart.
- Smelt de pure chocolade met 1 theelepel olie. Dit kan je au bain marie doen of in de magnetron met intervallen van 20 seconden. Tussentijds de chocolade doorroeren.
- Schenk de gesmolten chocolade in de bakvorm en spreid uit zodat de hele bodem bedekt is. Zet voor minimaal 30 minuten in de koelkast of totdat de chocolade gestold is.
- Smelt nu de witte chocolade met 1 theelepel olie. Weder au bain marie of in de magnetron.
- Roer als de chocolade gesmolten is de pepermunt extract erdoor en schenk over de pure chocolade.
- Verdeel de verkruimelde candy canes erover.
- Zet de bakvorm weer terug in de koelkast en laat hard worden. Haal vervolgens uit de vorm en snijd met een groot mes in stukken.
- Bewaar in een luchtdicht bakje in de koelkast…als het niet al opgegeten is.
Bron: Joy of Baking