• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Drank / Frisse citroen-gemberlimonade zelf maken

Frisse citroen-gemberlimonade zelf maken

27 juli 2015 by I am Cooking with Love

Frisse citroen-gemberlimonade zelf maken

Frisse citroen-gemberlimonade zelf maken

Man wat was het heet de afgelopen dagen hè? De eerste dagen was het nog redelijk koel in huis. Pas eind van de middag komt de zon het huis binnen schijnen en dan werd het pas echt warm. Maar na een aantal dagen was het huis zo opgewarmd dat het ’s morgens al behoorlijk warm in huis was. Het was een kwestie van héél kalm aan doen. Nou, sneller ging in mijn geval toch niet want ik had het best pittig. Hijgend ging ik door het leven wat alles  nog vermoeiender maakte om te doen.

En dan zoek je verkoeling. Ventilatoren aan, gordijnen dicht, polsen onder de koude kraan etc. Maar een koud, verfrissend drankje wilde ook wel. Dus ging ik zelf limonade maken. Met citroen en gember. Nu moet ik zeggen dat ik de gember amper terug proefde en dat vond ik wel jammer. Misschien dat ik het de volgende keer toch nog wat langer laat trekken.

Het is een vrij zoet drankje dus verdun ‘m gerust met wat extra water of schep lekker veel ijsklontjes in je glas.

Ingrediënten:

  • 250 ml vers geperst citroensap van 5-8 citroenen ( ligt aan het formaat maar ik had er 7 nodig)
  • 250 ml gembersiroop (zie recept hieronder)
  • 500 ml water

Gembersiroop:

  • 230 gram suiker
  • 40 gram gember in plakjes, schillen is niet nodig
  • 235 gram water

Zo maak je het:

  1. Maak eerst de siroop. Doe de suiker, gember en water in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat het 2 minuten koken en zet het vuur uit. Laat de siroop een half uur (of langer) trekken. Zeef vervolgens de plakjes gember uit de siroop.
  2. Neem een grote fles of karaf en schenk daarin de gembersiroop, het verse citroensap en het water. Meng goed en zet het koud in de koelkast.

Naar een idee van: Port and Fin

Filed Under: Drank Tagged With: citroen, drankje, fris, gember, limonadesiroop, suiker, zelf maken, zoet-zuur

Previous Post: « fonQ blogevent
Next Post: Gebakken perziken met Griekse Yoghurt »

Reader Interactions

Comments

  1. Yasmine says

    16 juni 2017 at 16:36

    Super lekker drankje !!!!

  2. I am Cooking with Love says

    16 juni 2017 at 16:57

    Ja? Leuk om te horen. Dank je wel.

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Koffie Meringues

Grieks kaas brood - Tiropsomo

Grieks kaas brood – Tiropsomo

Boeuf Bourguignon uit de Slowcooker

Boeuf Bourguignon uit de Slowcooker

Mini Quiche voor 1 Persoon

Mini Quiche voor 1 Persoon

Tarte Tatin van Peer met Gorgonzola

Tarte Tatin van Peer met Gorgonzola

Instagram

Tessa

Spelt Pannenkoek met Speculaas

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025