Romige Prei-Mosterdsoep
Nu we toch in de prei-mood zijn na die super lekkere 3-kazen preischotel van laatst is het nu tijd voor een lekker soepje. Voor deze soep gebruikte ik een pot kippenbouillon van Struik. Die kan je zo puur gebruiken of aanlengen. Zo puur was te sterk vond ik dus er ging nog een pot met water bij. Toen was het goed.
Je kan voor de mosterd elke mosterd gebruiken die je lekker vindt. Ik gebruikte deze keer 1 eetlepel grove mosterd en 1 eetlepel Franse mosterd. Ook draaide ik er wat rode peper vlokken over maar dat is iets wat ik gewoon lekker vind.
Ingrediënten:
- 500 gram prei
- Boter of olie om in te bakken
- 2 aardappelen (± 250 gram)
- 1 liter kippenbouillon (van 1 pot Struik ‘Bouillon om te Koken’ kip of van bouillonblokje)
- 2 eetlepels mosterd
- 125 gram crème fraîche of roomkaas
- peper en zout
Zo maak je het:
- Maak de prei schoon en snij het witte en licht groene gedeelte in ringen.
- Smelt boter in een pan en fruit de prei een minuut of 3 op middel hoog vuur aan.
- Schil ondertussen de aardappelen en snij in blokjes.
- Voeg toe aan de prei samen met de bouillon. Gebruik je een pot Struik vul dan de beker met water en voeg ook dat toe.
- Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes, met deksel schuin op de pan, koken.
- Schep de mosterd en crème fraîche er door en pureer alles met een staafmixer.
- Breng op smaak met peper en zout en verwarm de soep nog even door.
- Serveer met een lekker broodje met gesmolten kaas.
Nell Nijssen says
O, o, o, wat ziet dat er lekker uit met dit weertje! Ik zet hem op mijn lijstje voor dit weekend, Tessa! Met kaasscones, denk ik.
I am Cooking with Love says
Oeh kaasscones. Heerlijk.
Anto says
Lekkere recepten, maar ik kan helaas jouw recepten niet opslaan. Ook niet via bloglovin.
Ik krijg de melding dat de foto niet afgebeeld kan worden. Hebben meer mensen dit probleen??
I am Cooking with Love says
Hi Anto, hmm wat vervelend dat het niet werkt. Ik heb er nog niemand over gehoord maar stom is het wel. Ik ga er naar kijken. Dank je wel voor het laten weten. Ik heb nu wel de print en pdf knop toegevoegd onderaan elk recept.. Dan kan je printen of mailen of via pdf opslaan. Groeten, Tessa