• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Snack / Pindarotsjes Zelf Maken

Pindarotsjes Zelf Maken

29 april 2016 by I am Cooking with Love

Pindarotsjes Zelf Maken

Pindarotsjes Zelf Maken

Deze pindarotjes had ik gemaakt toen Bonuszoon hier was. Je snapt dus wel dat het schaaltje binnen no-time leeg was. Ik had een zakje met rauwe pinda’s liggen. Die heb ik eerst in de oven geroosterd. Dat doe je in een oven die op 175 graden is voorverwarmd. Spreid de pinda’s uit op een bakplaat, evt met bakpapier bekleed, en rooster in ongeveer 15 minuten bruin. Hussel regelmatig even om. Eenmaal mooi goudbruin doe je ze in een schaaltje. Nu zou je ze kunnen zouten. Laat zeker een uur afkoelen voordat je ze gaat verwerken tot pindarotsjes.

Maar ik denk dat je eerder geroosterde pinda’s van de winkel zal gebruiken. Standaard gebruikt men ongezouten pinda’s maar pinda’s die iets gezouten zijn lijkt me ook heerlijk. Veel zoete gerechten worden tegenwoordig met een vleugje (zee)zout bestrooid. Je moet er van houden…en dat doe ik.

Nou ja goed, kijk maar of je gezouten of ongezouten pinda’s neemt.

Maak de hoopjes niet te groot. Ten eerste heb je dan meer maar zo’n klein rotsje eet gewoon prettiger dan zo’n homp. Maar lekker zijn ze.

Ingrediënten:

  • 200 gram pure chocolade in kleine stukjes
  • 150 gram (on)gezouten pinda’s

Zo maak je het:

  1. Zet een pannetje met een klein laagje water op het vuur en breng aan de kook.
  2. Zoek een schaaltje wat op het pannetje past maar niet het water raakt.
  3. Als het water kookt draai je het vuur laag. Voeg 2/3 van de chocolade toe aan het schaaltje, zet het op het pannetje en laat het langzaam smelten.
  4. Eenmaal goed gesmolten haal je het schaaltje van het pannetje en doe je rest van de chocolade erbij. Roer net zo lang tot het gesmolten is.
  5. Halveer hele pinda’s en voeg toe aan de gesmolten chocolade. Meng alles goed door.
  6. Op een met bakpapier bekleedde bakplaat schep je hoopjes van ongeveer 1 flinke theelepel.
  7. Zet de bakplaat op een koele plek, niet in de koelkast, en laat hard worden.
  8. Bewaar ze in een afsluitbaar bakje mocht je nog over hebben. Wat me sterk lijkt.

Filed Under: Snack Tagged With: chocolade, ongezouten, pinda's, pure chocolade, roosteren, Zeezout, zout

Previous Post: « Koe Lo Kai – Zoet Zure Kip
Next Post: Recensie: Mag ik nog een hapje? »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Tarte Tatin van Prei

Tarte Tatin van Prei

Rabarbertaartje met Mascarpone en Slagroomvulling

No-Bake Sinterklaas Monchoutaart

No-Bake Sinterklaas Monchoutaart

Courgette Chips

Courgette Chips

Mini Palm Hart Taartjes

Mini Palm Hart Taartjes

Instagram

Tessa

Recept voor frisse Citroenkoekjes

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025