Pindarotsjes Zelf Maken
Deze pindarotjes had ik gemaakt toen Bonuszoon hier was. Je snapt dus wel dat het schaaltje binnen no-time leeg was. Ik had een zakje met rauwe pinda’s liggen. Die heb ik eerst in de oven geroosterd. Dat doe je in een oven die op 175 graden is voorverwarmd. Spreid de pinda’s uit op een bakplaat, evt met bakpapier bekleed, en rooster in ongeveer 15 minuten bruin. Hussel regelmatig even om. Eenmaal mooi goudbruin doe je ze in een schaaltje. Nu zou je ze kunnen zouten. Laat zeker een uur afkoelen voordat je ze gaat verwerken tot pindarotsjes.
Maar ik denk dat je eerder geroosterde pinda’s van de winkel zal gebruiken. Standaard gebruikt men ongezouten pinda’s maar pinda’s die iets gezouten zijn lijkt me ook heerlijk. Veel zoete gerechten worden tegenwoordig met een vleugje (zee)zout bestrooid. Je moet er van houden…en dat doe ik.
Nou ja goed, kijk maar of je gezouten of ongezouten pinda’s neemt.
Maak de hoopjes niet te groot. Ten eerste heb je dan meer maar zo’n klein rotsje eet gewoon prettiger dan zo’n homp. Maar lekker zijn ze.
Ingrediënten:
- 200 gram pure chocolade in kleine stukjes
- 150 gram (on)gezouten pinda’s
Zo maak je het:
- Zet een pannetje met een klein laagje water op het vuur en breng aan de kook.
- Zoek een schaaltje wat op het pannetje past maar niet het water raakt.
- Als het water kookt draai je het vuur laag. Voeg 2/3 van de chocolade toe aan het schaaltje, zet het op het pannetje en laat het langzaam smelten.
- Eenmaal goed gesmolten haal je het schaaltje van het pannetje en doe je rest van de chocolade erbij. Roer net zo lang tot het gesmolten is.
- Halveer hele pinda’s en voeg toe aan de gesmolten chocolade. Meng alles goed door.
- Op een met bakpapier bekleedde bakplaat schep je hoopjes van ongeveer 1 flinke theelepel.
- Zet de bakplaat op een koele plek, niet in de koelkast, en laat hard worden.
- Bewaar ze in een afsluitbaar bakje mocht je nog over hebben. Wat me sterk lijkt.