Koe Lo Kai – Zoet Zure Kip
Toen PJ (Nombelina) en Vanessa me vertelden dat de volgende Food Blog Challenge Koe Lo Kai was moest ik dat toch wel even Googlen. Had geen idee wat het was. Maar toen ze zeiden dat het de kip variant van Koe Lo Yuk was viel het kwartje. Jaaaa, dat ken ik wel. En jaaa, dat vond ik lekker. Dus een kip-versie zou ook heerlijk zijn.
Ik moest gelijk denken aan jà ren geleden dat de vader van mijn allereerste vriendje zei, terwijl hij de Koe Lo Yuk op mijn bord schepte, dat het gebakken varkensoren waren!! En natuurlijk geloofde ik hem direct. Ja, zo ben ik (te) goed van vertrouwen. haha. Maar of het nou wel of geen varkensoren waren, ik vond het smullen.
Deze kip versie was ook lekker. De Man heeft gesmuld en met liefde en plezier de rest de volgende dag opgegeten. Wat echt nog genoeg voor 2 was. 😉
Laat je niet afschrikken door het frituren van de kip. Het is een makkelijk gerecht en vrij snel om te maken. Ik denk dat het bakken van de kip, mede omdat je dat in porties doet, het langst duurt. Daarna is het een kwestie van alles in 1 pan mengen en aan de kook brengen. Daarna lekker happen.
Ingrediënten:
- 700 gram kippendijfilet (2 bakken)
- 3 kleuren paprika, rood, geel, groen
- 4 lente-ui, optioneel
- Olie om in te bakken
Marinade:
- 2 theelepels sojasaus
- 2 theelepels Shaoxing rijstwijn
- 1 theelepel sesamolie
Beslag:
- 2 eieren, losgeklopt
- 3 eetlepels maizena
Saus:
- Sap van 1 blikje ananas (227 gram), aanvullen met ananassap uit fles tot 300 ml. Ananasstukjes bewaren.
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel donkere sojasaus
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 2 eetlepels lichte basterdsuiker
- 2 eetlepels ketchup
- 1 eetlepel maizena
Zo maak je het:
- Snij de kip in stukjes en meng met de ingrediënten voor de marinade.
- Snij de paprika’s in niet te kleine blokjes en zet apart.
- Schenk in een pan met dikke bodem, ik gebruikte mijn gietijzeren koekenpan ervoor, een laag olie van ong. 1 Ã 2 cm hoog.
- Haal de stukjes kip door het beslag en bak in gedeeltes in de olie tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Meng in een ruime maatbeker of kom de ingrediënten voor de saus.
- Bak in een ruime koekenpan de paprika in een eetlepel olie aan. Voeg de saus, ananasstukjes en gebakken kip toe en breng aan de kook. Laat koken tot de saus de gewenste dikte heeft en de kip door en door warm is.
- Serveer met rijst en garneer eventueel met in ringetjes gesneden lente-ui.
- Eet smakelijk.
PJ says
Leuk Tessa! De kip doen we bijna hetzelfde 🙂
I am Cooking with Love says
Ja, ik las het bij je. Dit was een prima maaltje hè? Op naar de volgende. 😉
Inge says
Tis dat ik al asperges in huis heb, maar anders wist ik wel wat ik ging maken! Ziet er heerlijk uit?
Benedicte says
Toeval bestaat niet! Ook deze week gemaakt, bijna exact gelijk. Ik gebruik palmsuiker en voeg steranijs en kaneelstokje aan de saus toe.
I am Cooking with Love says
Ahh dank je wel!!
I am Cooking with Love says
Nou jaaa. Met steranijs lijkt me een heerlijke toevoeging.