Mexicaanse Taquitos Zelf Maken
Terwijl praktisch heel Nederland naar de voetbalwedstrijd tussen Nederland en Mexico zaten te kijken zat ik te snacken met deze Mexicaanse Taquitos. De bedoeling was deze post ruim voor de wedstrijd te posten zodat jullie, mijn lezers, ze eventueel zelf konden maken en ook lekker konden snacken. Maar goed, timing is niet mijn sterkste kant blijkt wel weer. Het voordeel is dat deze Taquitos altijd wel gegeten kunnen worden. Ook als er geen WK is. Taquitos zijn opgerolde mini wraps gevuld met een bijvoorbeeld een kipmengsel maar gehakt kan ook. Je kan heerlijk variëren met de vulling en zelf bepalen wat je er in doet. Ik heb ze gefrituurd, want ja frituren maakt alles lekker(der)! 😉 En zo’n krokant hapje is heerlijk. Je kan ze ook in de oven bereiden. Dat heb ik nog niet geprobeerd maar las her en der dat ze dan wel wat droger worden.
Ingrediënten:
- 2 kipfilet gaar en fijngesneden
- 100 gram roomkaas
- 4 eetlepels salsa (uit een potje)
- 1 eetlepel limoensap
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 2 knoflookteentjes, fijngehakt
- 3 eetlepels koriander, ik nam gedroogde blaadjes
- 150 gram geraspte kaas
- peper en zout
- tortilla’s van 15 cm doorsnee (ik had er 12 nodig)
- olie om te frituren
Zo maak je het:
- Verhit de olie tot 180 graden.
- Meng alle ingrediënten in een kom.
- Wanneer de olie op temperatuur leg je voorzichtig 1 tortilla voor een paar seconden in de olie. Draai de tortilla om en haal hem na wederom een paar seconden uit de pan en leg op een velletje keukenpapier. De kans is groot dat de tortilla op gaat bollen, dat is niet erg. Hij wordt vanzelf weer plat eenmaal uit het vet of druk hem zelf even plat.
- Herhaal met de rest van de tortilla’s. Leg tussen elke tortilla keukenpapier.
- Neem 1 tortilla van de stapel en leg er 2 eetlepels vulling op.
- Rol zo strak mogelijk op en zet vast met een cocktailprikkertje.
- Bak ongeveer 4 Taquitos tegelijk in de olie totdat ze mooi goudbruin zijn.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
- Vergeet niet voor het serveren de prikkertjes eruit te halen!!!
- Serveer met sour crème, guacamole of salsa.
Ongebakken in de vriezer te bewaren.
Bron: One Sweet Appetite
Italiaans koken met Antoinette says
Ik koop regelmatig tortilla’s. Doe ze altijd in de oven! Ik heb ze nog nooit gefrituurd en dat lijkt me wel wat! Dol op frituur! 🙂
I am Cooking with Love says
Jaaa ik ook. Frituren maakt alles lekkerder! haha. De reden dat je de kleine tortilla’s voor het vullen en rollen ook even frituurt is omdat het dan nog makkelijker op te rollen is.
Daphne says
Omnomnom dat ziet er lekker uit, zet ik op mijn to do lijstje 🙂
I am Cooking with Love says
Leuk. Ben benieuwd hoe je zal vinden.