Kaas Wontons met Honing-Mosterdsaus
Zo’n pakje wontonwrappers, ooit eens gekocht en in de vriezer gegooid. Was op het moment van aanschaf echt van plan om er van alles mee te gaan maken. Zag zoveel lekkere recepten. Nou, dat pakje lag er weken, maanden en uiteindelijk jaren. Ik keek gisteren eens op de verpakking…tht 2013!! Voor de zekerheid op Facebook gecheckt of dat nog ok is. Ja wel, riepen ze. Dus ik ging er vandaag mee aan de slag. Was inderdaad niets mis mee.
Maar goed, deze wontons zijn dus niet met een Aziatisch vullinkje, wat je misschien zou verwachten. Nee, met een lekkere Franse kaas. East Meets West zullen we maar zeggen.
Ik gebruikte Comté als vulling. Een prima smeltkaasje met een pittige smaak. Om ‘m zo uit het vuistje te eten vind ik niet zo lekker maar als gratin op het een of het ander is hij echt heerlijk. Zo ook in deze gefrituurde wontons. Daarbij maakte ik een honing-mosterdsausje op basis van een Franse mosterd. 😉
Maar nu dat ik ze gemaakt en geproefd heb zijn er toch wat dingen die ik een volgende keer anders zou doen. Namelijk: Méér kaas er in proberen te proppen. Want het werd niet een vulling à la een kaassouflé. De Comté was ‘weggesmolten’ maar je kon ‘m nog prima proeven. Aan de andere kant scheelt dat weer verbrandde lippen cq gehemeltes.
Eventueel een volgende keer een andere kaas gebruiken waarbij je wel zo’n hete lava-effect kan creëren…op eigen risico! 😉
Verder leg ik ze een volgende keer voor het bakken even in de vriezer. De naden moeten echt goed dichtgedrukt zijn anders loopt je kaas in de olie en dat wil je niet.
Wat heb je er voor nodig en hoe maak je ze:
Ingrediënten:
- Pakje wonton wrappers ( te koop bij de Toko)
- Smeltkaas. Welke jij lekker vindt
- Honing Mosterd
- Citroensap
- Mayonaise
- Honing (optioneel)
- Olie om te frituren
Hoe maak je het:
- Besmeer een velletje deeg met een kwastje met water en leg daarop nog een velletje deeg.
- Snij heel kleine blokjes van de kaas en leg een hoopje in het midden van het velletje deeg.
- Maak met een vinger, die je even in wat water nat hebt gemaakt, de randen nat en druk de tegenover elkaar liggende punten op elkaar. Zo ook de andere punten.
- Druk de naden heel goed aan want je wilt niet dat de vulling tijdens het bakken eruit loopt.
- Verhit in een (steel)pannetje een paar cm olie (zonnebloemolie of arachideolie) tot 160 graden.
- Bak de wontons per 2 à 3 tegelijk tot ze mooi goudbruin zijn. Keer regelmatig even om.
- Laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Meng voor het dipsausje de honing mosterd met mayonaise en een beetje citroensap. Proef en voeg evt nog een kneepje honing toe.
Bron: Show me the Yummy
Gwen says
Ze zien er heerlijk uit! Dat wonton wrappers in de vriezer verhaal klinkt heel bekend, ik heb namelijk afgelopen december er een pakje in gegooid ;).
I am Cooking with Love says
Ohhh die blijven nog wel even goed….weet ik nu uit ervaring. Haha.
Marloes says
Sounds good. Ik moet toch ook maar eens wontonvelletjes gaan halen.
I am Cooking with Love says
Ja, doe eens gek. Ze blijven bijzonder lang goed! haha
Anke says
hey ik heb je genomineerd voor de liebster blog award, neem een kijkje op mijn blog
Jennifer @ Show Me the Yummy says
These look great! So glad you enjoyed them. 🙂