Foodbloggersweekend 2013
Een half jaar geleden kreeg ik een berichtje van Els van Eetlust met het voorstel om eens af te spreken. Een leuke manier om eens de gezichten achter de profielfotootjes op Facebook of Twitter en blogs te leren kennen. Ze had Esmee van Es’ Factory ook al gepolst en ook zij was direct enthousiast.
Na een oproep op diverse social media bleek dat meerdere bloggers dat wel zagen zitten. En afgelopen weekend was het dan zover…
Els bleek een organisatietalent want zij heeft echt alles geregeld en bedacht. Ja, we overlegden wel over wat te doen en hoeveel wijn er ingekocht moest worden enzo maar echt, alle credit gaat naar Els. Ik was er meer voor morele support! 😉
Op vrijdag, de dag voor de grote happening, was Els al naar het bungalowpark De Boshoek in Voorthuizen gegaan om het eten wat ze besteld had bij Biodichtbij te ontvangen. Echt super service. Goed eten en tot aan de deur afgeleverd.
Ik kwam eind van de middag aan. We hadden mazzel want de zon was er ook!! Heel wonderbaarlijk. Dus we genoten heerlijk van een glaasje wijn en een pindaatje op één van onze terrassen in de zon. We kregen trek en het idee was om een frietje in de snackbar te halen maar we dachten laten we eens in het restaurant gaan kijken. Als het er uitgestorven is gaan we alsnog naar de snackbar. Maar nee het was behoorlijk vol dus we zochten een tafeltje uit.
Het meisje dat ons hielp wist me te vertellen, nadat ik haar vroeg wat voor soorten vis er in de ‘viscocktail’, zat dat het ehhhhh diverse soorten vis was!! hahaha. Duidelijk. Dat namen Els en ik maar. Gevolgd door overheerlijke spareribs….en een glaasje wijn natuurlijk.
De volgende dag moesten we nog een paar verse producten halen bij Tuinderij De Elzenkamp. Ze zaten 5 minuten van ons vandaan. En dat klopte ook, we waren er zo. Helaas deden we over de terugweg wat langer. Lekker beppen, straat gemist, en een dik half uur later, nadat ik toch maar m’n navigatie aangezet had waren weer bij de bungalow! Zo zie je nog eens wat van de omgeving!
In de middag druppelde de meiden binnen. Helaas door last minute afzeggingen waren we met een kleiner groepje maar dat mocht de pret absoluut niet drukken. We begonnen met een high tea. Iedereen had wat lekkers meegenomen en de tafel stond vol geladen.
Heerlijke appel-cardamomcake van Simone van Junglefrog Cooking, Amsterdamse nougatine koekjes en heerlijke worst van Didi van Bijzonder Spaans, Arretjes cake van Adèle van Kookclub Multi Culti Cooking, brownies van Marina van Marina’ life in and out of the kitchen, Kaas uit Zoeterwoude van Iris van Keukenverhalen van Iris, Home made koekjes van Wendy van Miss Foodie’s Moods, heerlijke omeletreepjes waar ik met smart op wacht op het recept van Brenda van Brenda Kookt!. Ik had chocolade Dommetjes uit Utrecht meegenomen en Els had heerlijke truffels bij zich. Dat alles aten we onder genot van een heerlijk kopje appel-verveine thee dat Pauline van Uit Pauline’s Keuken speciaal voor ons had samengesteld. Lotte kwam later op de avond. Zij viel met haar neus in de boter want toen we allemaal lekker aan het koken waren kwam zij binnen. Goede timing.
De high tea ging naadloos over in de borrel waarna we gingen beginnen aan het diner. Els had een Black Box thema bedacht. Dat wilde zeggen dat we twee aan twee een tas met ingrediënten kregen en daar iets lekkers van moesten maken. Els had natuurlijk de originele recepten achter de hand gehouden en nadat alle gerechten op tafel stond werd verteld wat het oorspronkelijk had moeten zijn. Zo hadden we een heerlijk buffet met lekkere hapjes.
Naarmate de avond vorderde werden de gesprekken ook persoonlijker. Leuk om iedereen op die manier wat beter te leren kennen. Maar Els had nog meer in petto namelijk een culinaire quiz. Dat waren best pittige vragen die we lang niet allemaal konden beantwoorden. Hartstikke leuk en de uiteindelijke winnaar was Iris. De rest kreeg leuke troostprijsjes in de vorm van zakjes gerookte paprikapoeder dat Didi had meegenomen. Iedereen happy.
Ondertussen was het tegen 1-en en behoorlijk gaar rolden we ons bedje in. De volgende morgen lekker ontbeten. De boel een beetje op orde gebracht en de overgebleven ingrediënten onderling verdeeld.
Iedereen ging weer lekker naar huis. Eenmaal thuis heb ik, ja ja ik ben ook geen 20 meer, een heerlijk tukkie gedaan!
Op naar volgend jaar!!
Ps: met dank aan Simone voor de foto’s van het diner.
Brenda (Kookt) says
De rol van het geven van morele steun heb je prima vervuld Tess, was super leuk! Het recept van de lekkere omeletrolletjes kun je volgende week (pas) verwachten 🙂
I am Cooking with Love says
Dank je Brenda! 🙂
Ok, ok, ik heb geduld….!! Zucht! 😉
Nell Nijssen says
Geweldig, Tessa! Mooi weekend geweest zo te zien en te lezen op jouw en Els’ blog. Dank voor al dat geregel! Super gedaan
I am Cooking with Love says
Dank je Nell. Ja het was een zeer geslaagd weekend! Had een paar dagen nodig om bij te komen. Zoals ik al zei, ook geen 20 meer!! haha
Simone says
Nou ik ben het helemaal met Brenda eens…. Morele support is ook heel belangrijk….:) Was leuk om je eindelijk eens live te ontmoeten ( nou ja ik tel Beverwijk voor het gemak even niet mee!)
I am Cooking with Love says
Same here Simone, en neeee Beverwijk telt niet mee! 😉
missfromage says
Leuk om je verslag te lezen! Als er volgend jaar een editie #2 komt, ga ik zeker proberen erbij te zijn 🙂
I am Cooking with Love says
Dank je! Ja, moet je proberen. Het is zo leuk om de mens achter de profielfotootjes te leren kennen. 🙂