• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Snack / Kaas Wontons met Honing-Mosterdsaus

Kaas Wontons met Honing-Mosterdsaus

26 januari 2015 by I am Cooking with Love

Kaas Wontons met Honing-Mosterdsaus by I am Cooking with Love

Kaas Wontons met Honing-Mosterdsaus

Zo’n pakje wontonwrappers, ooit eens gekocht en in de vriezer gegooid. Was op het moment van aanschaf echt van plan om er van alles mee te gaan maken. Zag zoveel lekkere recepten. Nou, dat pakje lag er weken, maanden en uiteindelijk jaren. Ik keek gisteren eens op de verpakking…tht 2013!! Voor de zekerheid op Facebook gecheckt of dat nog ok is. Ja wel, riepen ze. Dus ik ging er vandaag mee aan de slag. Was inderdaad niets mis mee.

Maar goed, deze wontons zijn dus niet met een Aziatisch vullinkje, wat je misschien zou verwachten. Nee, met een lekkere Franse kaas. East Meets West zullen we maar zeggen.

Ik gebruikte Comté als vulling. Een prima smeltkaasje met een pittige smaak. Om ‘m zo uit het vuistje te eten vind ik niet zo lekker maar als gratin op het een of het ander is hij echt heerlijk. Zo ook in deze gefrituurde wontons. Daarbij maakte ik een honing-mosterdsausje op basis van een Franse mosterd. 😉

Kaas Wontons met Honing-Mosterdsaus by I am Cooking with Love

Ongebakken wontons

Maar nu dat ik ze gemaakt en geproefd heb zijn er toch wat dingen die ik een volgende keer anders zou doen. Namelijk: Méér kaas er in proberen te proppen. Want het werd niet een vulling à la een kaassouflé. De Comté was ‘weggesmolten’ maar je kon ‘m nog prima proeven. Aan de andere kant scheelt dat weer verbrandde lippen cq gehemeltes.

Eventueel een volgende keer een andere kaas gebruiken waarbij je wel zo’n hete lava-effect kan creëren…op eigen risico! 😉

Verder leg ik ze een volgende keer voor het bakken even in de vriezer. De naden moeten echt goed dichtgedrukt zijn anders loopt je kaas in de olie en dat wil je niet.

Wat heb je er voor nodig en hoe maak je ze:

Ingrediënten:

  • Pakje wonton wrappers ( te koop bij de Toko)
  • Smeltkaas. Welke jij lekker vindt
  • Honing Mosterd
  • Citroensap
  • Mayonaise
  • Honing (optioneel)
  • Olie om te frituren

Hoe maak je het:

  1. Besmeer een velletje deeg met een kwastje met water en leg daarop nog een velletje deeg.
  2. Snij heel kleine blokjes van de kaas en leg een hoopje in het midden van het velletje deeg.
  3. Maak met een vinger, die je even in wat water nat hebt gemaakt, de randen nat en druk de tegenover elkaar liggende punten op elkaar. Zo ook de andere punten.
  4. Druk de naden heel goed aan want je wilt niet dat de vulling tijdens het bakken eruit loopt.
  5. Verhit in een (steel)pannetje een paar cm olie (zonnebloemolie of arachideolie) tot 160 graden.
  6. Bak de wontons per 2 à 3 tegelijk tot ze mooi goudbruin zijn. Keer regelmatig even om.
  7. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
  8. Meng voor het dipsausje de honing mosterd met mayonaise en een beetje citroensap. Proef en voeg evt nog een kneepje honing toe.

Bron: Show me the Yummy

Filed Under: Snack Tagged With: Comté, honing, kaas, Maille, mosterd, shallow fry, wonton

Previous Post: « Hartig Taartje met Dadels
Next Post: Schijn Bedriegt Macarons »

Reader Interactions

Comments

  1. Gwen says

    26 januari 2015 at 12:27

    Ze zien er heerlijk uit! Dat wonton wrappers in de vriezer verhaal klinkt heel bekend, ik heb namelijk afgelopen december er een pakje in gegooid ;).

  2. I am Cooking with Love says

    26 januari 2015 at 13:12

    Ohhh die blijven nog wel even goed….weet ik nu uit ervaring. Haha.

  3. Marloes says

    26 januari 2015 at 21:02

    Sounds good. Ik moet toch ook maar eens wontonvelletjes gaan halen.

  4. I am Cooking with Love says

    26 januari 2015 at 21:29

    Ja, doe eens gek. Ze blijven bijzonder lang goed! haha

  5. Anke says

    31 januari 2015 at 13:52

    hey ik heb je genomineerd voor de liebster blog award, neem een kijkje op mijn blog

  6. Jennifer @ Show Me the Yummy says

    31 augustus 2015 at 16:38

    These look great! So glad you enjoyed them. 🙂

Trackbacks

  1. Kaassoufflé uit de Airfryer - I am Cooking with Love schreef:
    14 september 2016 om 07:01

    […] kaas??? Dat is mijn ogen ‘holle kies’ werk. Ik heb namelijk lang geleden eens deze Kaas Wontons gemaakt en nu ik het terug lees heb ik toen Comté gebruikt. Heerlijke kaas hoor maar na het bakken […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Sambal Goreng Kentang Kering

Sambal Goreng Kentang Kering

Teriyaki Tonijn Salade

Teriyaki Tonijn Salade

Maar wie is Bono nou eigenlijk?

Maar wie is Bono nou eigenlijk?

Frisse citroen-gemberlimonade zelf maken

Frisse citroen-gemberlimonade zelf maken

Lemon Curd

Lemon Curd

Instagram

Tessa

Review en Winactie: Rosti Mepal Loomm Maaltijdkom

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025