• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / 2013 / Mini Gevulde Speculaas Koekjes

Mini Gevulde Speculaas Koekjes

2 november 2013 by I am Cooking with Love

Mini Gevulde Speculaas Koekjes

Mini Gevulde Speculaas Koekjes

Eigenlijk was het plan om gewone speculaasjes te bakken. Had speciaal er speculaasplankjes voor gekocht. Hartstikke leuk. Helaas werden ze niet zo mooi. Je zag het patroon haast niet op het koekje. En dat maakt het nou echt een speculaasje anders is het gewoon een koekje met speculaassmaak. Ik was lichtelijk teleurgesteld en ik had nog een bonk deeg over. Toen bedacht ik me met de rest van het deeg deze mini gevulde speculaas koekjes te maken. Nou die waren een succes, in no time op! Het hapt zo lekker weg. Of in 1 grote hap of netjes in 2 hapjes. 
 
Helaas moet ik bekennen dat ik door m’n enthousiasme er helemaal niet dacht om zelf spijs te maken. Ik was de volgende dag namelijk naar de winkel gerend om daar zo’n kant en klaar pak amandelspijs te kopen. Later kreeg ik op Facebook verontwaardigde opmerkingen dat ik dat niet eens zelf gemaakt had want het was zooo makkelijk. Ok, ok, ik ga het nu ook een keer zelf maken, beloofd.
 
Vraag me niet hoeveel koekjes je uit het deeg haalt want ik had dus al een gedeelte gebruikt voor speculaasjes. In ieder geval meer dan 24 stuks want zoveel kreeg ik uit de rest van het deeg. Mocht je nou ook zo’n pakje amandelspijs halen, daar hou je echt veel van over. Dat zou je later eventueel kunnen gebruiken voor een amandelstaaf ofzo. Heb daar helaas geen recept van. Google heeft er een boel. 😉
 

Ingrediënten:

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 flinke eetlepel speculaaskruiden
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 100 gram harde boter
  • 25 gram amandelen, gehakt of schaafsel wat ik gebruikte
  • 1 eidooier
  • 1-2 eetlepels melk, zo nodig
  • Amandelspijs
  • Garneer amandelen
  • 1 ei, losgeklopt

Zo maakte ik het:

  1. Zeef de zelfrijzend bakmeel, speculaaskruiden, basterdsuiker en zout in een grote kom.
  2. Voeg de koude boter toe en snij met 2 messen tot je je kleine kruimels krijgt.
  3. Dan kan de eidooier erbij en de amandelen.
  4. Kneed het tot een mooie zachte bal. Mocht het nou te kruimelig blijven voeg dan eerst 1 eetlepel melk toe en kijk of dat voldoende is.
  5. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het minimaal een uur tot een nacht in de koelkast. Zo kunnen de smaken goed intrekken.
  6. Vet je minimuffin vorm in met boter of bakspray.
  7. Neem een flink stuk deeg en rol het met een deegroller tot een dunne plak. Ik vond het handiger om met kleine stukken deeg te werken dan die hele bol tot een plak te rollen.
  8. Steek rondjes uit het deeg net iets groter dan de holte van de muffinvorm. Ik gebruikte daar een borrelglaasje voor.
  9. Vul elke holte met een plakje deeg. Snij een reep van het amandelspijs en verdeel dat in vier stukjes. Kneed elk stukje tot een plat rondje dat in de holte op het deeg past.
  10. Steek nu iets kleinere plakjes deeg uit als dekseltje. Druk het aan zodat het deeg goed gesloten is.
  11. Leg op elk koekje een halve amandel en bestrijk met een losgeklopt ei.
  12. Bak ze in een op 160 graden voorverwamde oven in ongeveer 15 – 20 minuten af.
  13. Laat ze even in de vorm afkoelen waarna je ze op een rooster volledig laat afkoelen.
De bakvormpjes heb ik bij Dille & Kamille vandaan. Die kan je hier vinden.

Filed Under: 2013, Zoet Tagged With: 5 December, amandelspijs, gevuld, koekje, mini muffin, pakjesavond, Sinterklaas, speculaas

Previous Post: « Foodblogswap – Kokossoep met Garnalen
Next Post: Makreelpaté recept »

Reader Interactions

Comments

  1. Simone says

    3 november 2013 at 22:28

    Lekker! Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook nog niet eerder zelf amandelspijs heb gemaakt… Te lui he.. 😉 Haha… Maar misschien moet ik me er ook eens aan gaan wagen of misschien ook gewoon maar niet. Dit lijkt me lekker. Het is er weer de tijd van het jaar voor!

  2. I am Cooking with Love says

    3 november 2013 at 22:32

    Ik ga het binnenkort toch echt zelf maken want ik wil met deze koekjes op het Anti Pakjes Matinee gaan staan. En ja dan kan ik echt niet met een pakje van Dr. Oetker aan komen natuurlijk. 😉

    Het is wachten op bevestiging en dan ga ik het maken. Kan het lekker rijpen.

  3. detailsjuliette says

    7 november 2013 at 20:48

    Wat grappig, ik heb laatst ook die plankjes gekocht en, ook al zagen ze er voor dat ze de oven in gingen nog goed uit, waren de lijnen daarna niet meer te zien en de kleur van de speculaasjes was ook niet echt goudbruin te noemen. Jammer, ik heb ze toch opgegeten en ze warne lekker, maar had liever deze lekkere gevulde speculaasjes gemaakt.

  4. I am Cooking with Love says

    7 november 2013 at 22:55

    Jammer hè, dat die plankjes geen mooie speculaasjes maken. Vond ik echt jammer. Maar ja toen had ik dus nog een bonk deeg over. 😉

    Maak gewoon over een tijdje weer een portie deeg en dan deze lekker gevulde koekjes. Echt te lekker en te snel op ook. haha.

  5. simkookt says

    20 november 2013 at 20:25

    Ze zien er geweldig uit, ik moet je bekennen amandelspijs heb ik ook nog nooit gemaakt. Het wordt hoog tijd 🙂

  6. I am Cooking with Love says

    20 november 2013 at 21:03

    Dank je Simone. Ik heb nu voor het antipakjesavond matinee natuurlijk wel even zelf amandelspijs gemaakt. 😉 Staat nu in de koelkast te rijpen. Kom je 1 december even langs?

  7. Koken met Karin says

    21 november 2013 at 11:39

    Wat zien die er geweldig uit, om in te bijten! Tot ziens op 1 december!

  8. I am Cooking with Love says

    21 november 2013 at 11:40

    Dank je wel Karin. Dat waren en zijn ze ook. Dat zal je zondag zelf wel ervaren!

  9. Vera says

    5 december 2013 at 08:23

    Wat een leuk idee! Ik heb je recept gepint en ga het ook uitproberen, maar misschien wordt het pas volgend jaar – het wordt nu bijna weer tijd voor kerstkoekjes 🙂
    Voor speculaasjes: hier is hoe ik ze maak, ze worden mooi: http://www.growntocook.com/?p=313

  10. I am Cooking with Love says

    5 december 2013 at 08:49

    Leuk dat je ze gaat uitproberen, ook al zal dat waarschijnlijk pas volgend jaar zijn! 😉

    Wat een mooi blog heb je. Die foto’s van je speculaasjes-post zijn mooi. Ik denk dat je een goed speculaasje pas krijgt met een goede mal. Die van mij waren te ‘nieuw’. Nog erg ruw dat hout. Ik ga ook nu mijn ogen open houden als ik eens op rommelmarkten ben. En dan ook volgend jaar weer een poging wagen, want het is wel erg leuk om zelf je speculaasje te maken hè? 😉

  11. Mirjam says

    7 december 2013 at 21:12

    Ik heb ze op 1 december bij je gekocht en ze waren heerlijk! Je blog ga ik in ieder geval morgen uitgebreid bekijken.
    Groetjes,
    Mirjam (van de granola)

  12. I am Cooking with Love says

    7 december 2013 at 21:16

    Ohh wat leuk dat je reageert. Kan ik je gelijk even zeggen dat ik echt gesmuld heb van je granola. Ik heb nog voor 1 portie over. Morgen de laatste keer dus. haha.

  13. wbaarsma says

    23 juni 2014 at 19:50

    Na de vakantie ga ik de speculaas koekjes maken .Groetjes Willy Baarsma.

  14. I am Cooking with Love says

    23 juni 2014 at 19:51

    Leuk. Ik vind ook dat die het hele jaar door kunnen.

  15. Kim says

    4 november 2014 at 18:09

    Hoi ik heb geprobeerd je koekjes te maken maar bij zijn ze ingezakt

  16. I am Cooking with Love says

    4 november 2014 at 19:19

    Hi Kim, wat jammer zeg. Ik weet zo 1,2,3 niet waar dat zou kunnen liggen. Was je vorm te groot of te weinig deeg in de vormpjes? Niet leuk.

  17. Zita says

    13 november 2014 at 20:55

    Ik heb ze pas gemaakt, maar bij mij waren ze erg hard uitgepakt….. Ken je dat probleem? Hoe kan ik dat voorkomen? Meer boter, korter in de oven? Ik hoor t graag want ik wil ze volgende week bij kookles op school maken!

  18. I am Cooking with Love says

    15 november 2014 at 12:54

    Hallo Zita, wat jammer dat zo hard geworden zijn. Nu zijn het vrij ‘stevige’ koekjes maar echt keihard moeten ze niet zijn. Mijn gevoel zegt dat ze iets te hard in de oven zijn gegaan. En evt iets korter in de oven. Dus eerder naar 15 dan de 20 minuten.

    Wat leuk dat je ze bij de kookles wilt gaan maken. Geef jij les? Ik hoop dat ze minder hard zullen uitpakken. Heel veel succes in ieder geval.

    Groetjes, Tessa

  19. GvMaillard says

    26 november 2014 at 10:54

    Ik was ook van de luie. Maar ik kocht m’n amandelspijs bij een echte bakker, die het dan wel zelf maakte. Dan is het toch ook #nopakjes?
    BTW – misschien moet er eens een studie worden gedaan naar die vage speculaasfiguurtjes uit plankjes. Want het is een klacht die je bij veel bloggers leest. Zou het aan de plankjes liggen? Moeten die dieper/scherper gekerfd worden ofzo? Of moet het deeg wat steviger zijn dan de algemene receptuur?

  20. Dav says

    7 oktober 2015 at 23:08

    Meid ze zijn heerlijk, heb ze vandaag gemaakt. Zalig een beetje Nederland in Zweden. Dank je wel voor je recept.

  21. I am Cooking with Love says

    8 oktober 2015 at 09:27

    Wat leuk dat je ze gemaakt hebt en zo een klein beetje van ’thuis’ hebt kunnen creëren.

  22. Vivian Cox says

    29 oktober 2016 at 13:53

    Heb ze gevuld met speculoospasta en tip deeg in cup cake papiertje gedaan… Voor ze gemakkelijk eruit te krijgen…. En lang genoeg en goed af laten koelen

  23. I am Cooking with Love says

    29 oktober 2016 at 22:40

    Wat een lekker idee die speculoospasta.

  24. Monique says

    26 november 2016 at 12:37

    Wat moet ik doen als het deeg te nat is en ik het niet kan uitrollen?

  25. I am Cooking with Love says

    26 november 2016 at 12:39

    Hi Monique, evt een beetje bloem erover strooien. En probeer het anders tussen 2 vellen bakpapier uit te rollen. Hoop dat het helpt. Succes.

Trackbacks

  1. Speculaas recepten: de lekkerste op een rij - Like & Love (it!) schreef:
    28 oktober 2014 om 18:39

    […] Voor de kleine trek: deze inimini gevulde speculaaskoekjes. Je maakt ze eenvoudig met een […]

  2. Het beste van 5 december | SYLVIA KUIJSTEN schreef:
    5 december 2014 om 16:17

    […] fijne recepten zijn deze mini gevulde speculaaskoekjes, witte chocoladetaart met speculaas en speculaastaart met […]

  3. De lekkerste Sinterklaas recepten - Culi Sandra schreef:
    14 november 2015 om 08:59

    […] Mini gevulde speculaas koekjes van I am Cooking with Love […]

  4. Snacken met Sinterklaas | hyggelig mama schreef:
    15 november 2015 om 21:02

    […] deze mini gevulde speculaasjes. Bij het zien van al dit lekkers krijg ik echt zin om te bakken. Te lekker […]

  5. Gevuld Speculaas met Amandelmijter - I am Cooking with Love schreef:
    3 december 2016 om 07:01

    […] heb al eens eerder een recept met gevuld speculaas gepost. Maar dat waren mini 2-haps koeken. Schattig maar met dit recept kan je […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Aardbeien pannacotta met wodka voor het Foodblogevent

Aardbeien pannacotta met wodka voor het Foodblogevent

Workshop Styling en Fotografie voor Foodbloggers

Workshop Styling en Fotografie voor Foodbloggers

Griekse Yoghurt met in Honing gekarameliseerde Vijgen en Pistache nootjes.

Griekse Yoghurt met in Honing gekarameliseerde Vijgen en Pistache nootjes.

Koffie-IJs zonder IJsmachine

Koffie-IJs zonder IJsmachine

Sambal Goreng Kentang Kering

Sambal Goreng Kentang Kering

Instagram

Tessa

Chocolade Drop Toffee Zelf Maken

Chocolade Drop Toffee Zelf Maken

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025