• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Salade / Cantaloupe met Mozzarella, Prosciutto en Balsamicosiroop

Cantaloupe met Mozzarella, Prosciutto en Balsamicosiroop

19 september 2016 by I am Cooking with Love

Cantaloupe met Mozzarella, Prosciutto en Balsamicosiroop

Cantaloupe met Mozzarella, Prosciutto en Balsamicosiroop

Dit was zo’n lekkere frisse, zomerse salade. De Prosciutto gaat zo goed samen met de meloen. En de balsamicosiroop of stroop ja, dat maakt het af. Nu de meloenen er nog zijn moet je hem echt eens gaan maken. Lekker voor de lunch maar zou ook als voorgerecht kunnen.

Het lekkerst is het wanneer de meloen koud is. Dus zet de meloen voordat je de salade gaat maken een paar uur in de koelkast. Het maakt de salade nog frisser.

Ingrediënten:

  • 1 cantaloupe meloen
  • 150 gram mozzarella bolletjes
  • 2 eetlepels extra vergine olijf olie
  • chilivlokken uit de molen, naar smaak
  • peper en zout
  • 100 gram prosciutto
  • basilicumblaadjes
  • balsamico siroop (ik gebruik deze)

Zo maak je het:

  1. Snij de meloen doormidden en verwijder de pitjes. Met een meloenlepel schep je balletjes en doe ze, samen met de mozzarella bolletjes, in een schaal.
  2. Meng de olie , peper en zout en een paar draaien van de chilivlokken molen door. Schep alles goed om.
  3. Snij de prosciutto in de lengte doormidden en drapeer op een groot bord of presenteerschaal.
  4.  Verdeel de meloen en mozzarella erover. Besprenkel met de balsamico en garneer met gescheurde basilicumblaadjes.

Filed Under: Erbij, Salade, Voorgerecht Tagged With: balsamico, basilicum, meloen, mozzarella, prosciutto

Previous Post: « Poffertjes uit de Airfryer
Next Post: Romige Lente-ui Soep met Boursin »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Anima Nera, Drop Likeur

Bezoekje aan De Streekmarkt

Bezoekje aan De Streekmarkt

Crêpes met Citroensiroop

Crêpes met Citroensiroop

Chorizo Mozzarella Sandwich

Pizza met Bresaola

Pizza met Bresaola

Instagram

Tessa

Cantaloupe met Mozzarella, Prosciutto en Balsamicosiroop

Cantaloupe met Mozzarella, Prosciutto en Balsamicosiroop

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025