• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Snack / Kaas Rode Pesto Vlinders

Kaas Rode Pesto Vlinders

21 februari 2013 by I am Cooking with Love

Kaas Rode Pesto Vlinders

kaas rode pesto vlinders

Er zijn van die recepten die je nog nooit gemaakt hebt, die je ooit een keer zou willen maken en die in jou ogen iedereen al eens gemaakt heeft behalve jij. Zo had ik bijvoorbeeld nog nooit zelf Pesto gemaakt. Zelfs toen ik al een tijdje een hele mooie witte marmeren vijzel had had ik het nog steeds niet gemaakt. Tot voor kort. Zie hier het verslag. Of zelf deeg voor een pizza maken. Dat soort dingen.

Daar hoorde bij mij dus ook Kaas Vlinders bij. Die zoutjes die je vaak bij een borrel ziet. Ik ben er dol op en moet me altijd beheersen om ze niet allemaal achter elkaar op te eten. Zeker als je bij iemand op bezoek bent.

En het is zo simpel om te maken. Ik besloot er nu een rode pesto versie van te maken. Je kan natuurlijk eindeloos variëren maar nu voor zo’n eerste keer werd het dus rode pesto, zelf gemaakt. Ik had een kant en klaar potje staan maar op de site van Kayotic Kitchen zag ik een receptje van rode pesto dat me heerlijk leek. Die heb ik dan ook eerst gemaakt. Met wat extra peper en zout werd me dat toch een lekkere pesto. Zeer aan te raden.

Wat heb je nodig:

  • Rode pesto uit potje of zelfgemaakt
  • Rol bladerdeeg (verkrijgbaar bij oa AH)
  • Geraspte kaas

Verwam je oven voor op 200 graden.

Rol het bladerdeeg uit en besmeer het met de pesto. Strooi royaal de geraspte kaas erover. Rol nu het bladerdeeg aan een kant, de korte kant, op naar het midden toe. Rol zo ook de ander kant van het deeg naar het midden toe.

Verpak de rol in folie en laat het ongeveer een half uurtje in de koelkast opstijven. Snij vervolgens plakjes van ongeveer een centimeter dikte en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Bak ze in 10 – 15 minuten goudbruin.

Filed Under: Snack Tagged With: bladerdeeg, kaas, rode pesto

Previous Post: « Chocolate Crinkle Cookies
Next Post: Uiensoep »

Reader Interactions

Comments

  1. Anne says

    21 februari 2013 at 08:46

    Toevallig heb ik dit heerlijke hapje deze week ook gemaakt. Ik heb er toen nog een lepeltje sambal door gedaan.
    groetjes
    Anne

  2. I am Cooking with Love says

    21 februari 2013 at 08:58

    Ja dat is leuk hier aan. Je kan er op smeren wat je wilt. 🙂

Trackbacks

  1. Bacon Kaas Vlinders Zelf Maken - I am Cooking with Love schreef:
    6 december 2013 om 08:48

    […] zijn dan de bacon kaas vlinders! Ik heb al eens eerder kaasvlinders gemaakt maar toen met rode pesto. Die waren ook zoooo lekker. Heb ze al eens eens op verzoek voor […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Biefstuk Roerbak met Sojasaus

Biefstuk Roerbak met Sojasaus

Citroenpudding met Lange Vingers en een Vleugje Limoncello

Citroenpudding met Lange Vingers en een Vleugje Limoncello

Foodblogswap – Avocado IJs met Zoet-Pittige Mangosalsa

Butterscotch Koekjes

Butterscotch Koekjes

Doperwten Spread

Doperwten Spread

Instagram

Tessa

Pasta Puttanesca

Pasta Puttanesca

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025