• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Verslag / Mijn ongebruikte marmeren vijzel

Mijn ongebruikte marmeren vijzel

17 april 2012 by I am Cooking with Love

Mijn ongebruikte marmeren vijzel

Mijn ouders zijn een paar jaar geleden naar Italië gegaan. En wel naar de bekende marmergroeve Carrara in het noorden van Toscane. Een plek dat bekend staat om het leveren van vlekkeloze marmer en waar al weet ik hoe lang beeldhouwers hun marmer vandaan halen. Ik lees op Wikipedia dat ze de oudste industrieterreinen ter wereld zijn die nog in bedrijf is.

Michelangelo heeft er marmer voor ‘David’ gebruikt.

Maar goed. Nu weet mijn moeder dat ik koken wel leuk vind en altijd als ze ergens in buitenland zijn wil ze graag iets voor me meenemen.

Deze keer werd dat een heel mooie, grote, zware, wit marmeren vijzel met houten stamper. Schitterend.

 

Hij staat heel mooi te wezen op m’n barblad in m’n keuken maar heb ‘m eerlijk gezegd dus nog nooit gebruikt. En waarom? Nou omdat ik dat niet zo goed durf. Hij is nog zo mooi wit en wat als ik er een keer pesto in wil maken of een lekkere currymarinade. Zal dan de binnenkant doordrenkt van de groene of rode olie blijven? En blijft dat dan ook die smaak afgeven. Misschien onbenullige vragen maar ja het schiet wel door m’n hoofd. Dus wat doe ik dan als ik een pesto of marinade wil maken, hup in de Magimix, klaar.

En moet ik bijvoorbeeld de vijzel eerst preparen vraag ik me dan af. Wellicht dat iemand die dit leest mij handige en bruikbare tips kan geven.

Ik denk dat ik toch een keer die stap moet zetten en hem moet inwijden. Als ik dat eenmaal gedaan heb zal er hier natuurlijk verslag van doen!

Filed Under: Verslag Tagged With: Italië, marmer, stamper, vijzel

Previous Post: « Bamisoep
Next Post: Champignonsoep met lekker broodje »

Reader Interactions

Comments

  1. 'Es' (@EsFactory) says

    17 april 2012 at 15:03

    Gewoon gebruiken! Ik heb een tjobek (Indische vijzel) die mijn oma voor haar huwelijk kreeg. Hij ziet er niet meer uit, maar ruikt des te beter!
    🙂

  2. I am Cooking with Love says

    17 april 2012 at 15:55

    Ohja zo’n tjobek, helemaal mooi. Wat geweldig dat je die van je oma hebt. En dat ze die met haar trouwen kreeg. Kan je nagaan hoeveel pepertjes, knoflookjes, specerijen en wat al niet meer daarin is verwerkt!

  3. Paul Oosten says

    27 mei 2012 at 21:32

    Heb hier ook een (kleine) tjobek. Ik moest -geloof ik- bij eerste gebruik ui en olie wrijfstampen. Verder na gebruik heet water spoelen (geen sop), eventueel insmeren met arachide-olie (binnenkant) en wegzetten. Maar die van mij is een soort graniet, poreuzer, dus geen marmer. Je hebt wel een hele mooie staan nu …

  4. I am Cooking with Love says

    27 mei 2012 at 21:41

    Ja zoiets had ik ook gelezen want ik was wel wat gaan Googlen. Maar omdat ie nog zo mooi en brandschoon is merk ik dat ik een soort drempeltje over moet! haha. Maar aan de andere kant als ie er ‘gebruikt’ uitziet heeft ie wel meer karakter.

Trackbacks

  1. Pesto | I am Cooking with Love schreef:
    17 oktober 2012 om 17:04

    […] een van mijn eerste blogjes had ik het over mijn ongebruikte marmeren vijzel. Hij was nog maagdelijk wit, nog nooit gebruikt en ik had hem zelfs al jaren in huis. Hem gebruiken […]

  2. Kaas Rode Pesto Vlinders - I am Cooking with Love schreef:
    21 februari 2013 om 08:04

    […] had ik bijvoorbeeld nog nooit zelf Pesto gemaakt. Zelfs toen ik al een tijdje een hele mooie witte marmeren vijzel had had ik het nog steeds niet gemaakt. Tot voor kort. Zie hier het verslag. Of zelf deeg voor een […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Foodpost #1

Foodpost #1

Gehakt-Tosti

Gehakt-Tosti

Quinoa Pizza Hapjes

Quinoa Pizza Hapjes

Soesjes gevuld met geitenkaas - 1

Hartige soesjes gevuld met geitenkaas en Boursin

Courgette Chips

Courgette Chips

Instagram

Tessa

Witlofsoepje

Witlofsoepje

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025