• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Hoofdgerecht / Pasta Puttanesca

Pasta Puttanesca

28 augustus 2017 by I am Cooking with Love

Pasta Puttanesca

Pasta Puttanesca

Zo af en toe komt het voor dat ik ’s avonds alleen eet. Meestal omdat de Man dan werkt. Ik eet dan vaak iets wat hij niet zo graag eet zoals, vis of gamba’s of iets met blauwe kaas. Maar ik maak ook regelmatig een pastaatje. Ideaal vind ik dat omdat je dat heel makkelijk voor 1 persoon kan maken. Deze versie, pasta puttanesca, is een van mijn favoriete gerechten dan. Je kan deze pasta zo pittig maken als je zelf wilt. De hoeveelheid is voor 2 personen tenzij je echt een grote eter bent.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Olijfolie
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt of uit de pers
  • 4 ansjovisfilet, gehakt
  • 1 klein rood Spaans pepertje
  • 2 theelepels kappertjes, onder de kraan gespoeld en uitgelekt
  • 8 zwarte olijven, grof gehakt
  • 1 blik tomaten, heel of blokjes
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 200 gram spaghetti
  • handje platte peterselie, grof gehakt, optioneel

Zo maak je het:

  1. Zet een pan met ruim water en flink wat zout op en breng aan de kook.
  2. Verhit in een pan de olie en fruit de ui tot het glazig eruit ziet. Voeg daarna de knoflook en ansjovis toe en bak een minuutje al roerend mee. Druk met een houten spatel de ansjovis fijn.
  3. Voeg de Spaanse peper, kappertjes, olijven, tomaten, zout en peper toe. Druk de tomaten met een houten lepel, mocht je hele tomaten uit blik gebruikt hebben, wat fijn. Breng aan de kook, draai vervolgens het vuur zacht en laat het zonder deksel 10 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe.
  4. Kook ondertussen de pasta gaar.
  5. Als de pasta gaar is schep je het met aanhangend water over in de pan met saus. Meng goed en laat door en door warm worden. Voeg eventueel een paar lepels kookvocht toe om wat meer saus te creëren.
  6. Verdeel over warme borden en bestrooi met de peterselie.
  7. Serveer direct.

Bron: MediterrAsian

Filed Under: Hoofdgerecht, Pasta, Vegetarisch Tagged With: ansjovis, kappertjes, platte peterselie, spaans pepertje, spaghetti, tomaten, zwarte olijven

Previous Post: « Knoflooksoep
Next Post: Mini Salted Caramel Brownies »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Smoked Tuna Dip

Tuna Melt Zelf Maken

Foodbloggersweekend

Foodbloggersweekend 2013

Warme Aardappelsalade met Spinazie, Bacon en Parmezaanse Kaas

Warme Aardappelsalade met Spinazie, Bacon en Parmezaanse Kaas

Anti-Griep-Wonder

Anti-Griep-Wonder

Instagram

Tessa

Foodblogswap - Roedjak Fruitsalade

Foodblogswap – Roedjak Fruitsalade

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025