Pasta Puttanesca
Zo af en toe komt het voor dat ik ’s avonds alleen eet. Meestal omdat de Man dan werkt. Ik eet dan vaak iets wat hij niet zo graag eet zoals, vis of gamba’s of iets met blauwe kaas. Maar ik maak ook regelmatig een pastaatje. Ideaal vind ik dat omdat je dat heel makkelijk voor 1 persoon kan maken. Deze versie, pasta puttanesca, is een van mijn favoriete gerechten dan. Je kan deze pasta zo pittig maken als je zelf wilt. De hoeveelheid is voor 2 personen tenzij je echt een grote eter bent.
Ingrediënten voor 2 personen:
- Olijfolie
- 1 ui, fijn gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt of uit de pers
- 4 ansjovisfilet, gehakt
- 1 klein rood Spaans pepertje
- 2 theelepels kappertjes, onder de kraan gespoeld en uitgelekt
- 8 zwarte olijven, grof gehakt
- 1 blik tomaten, heel of blokjes
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel zwarte peper
- 200 gram spaghetti
- handje platte peterselie, grof gehakt, optioneel
Zo maak je het:
- Zet een pan met ruim water en flink wat zout op en breng aan de kook.
- Verhit in een pan de olie en fruit de ui tot het glazig eruit ziet. Voeg daarna de knoflook en ansjovis toe en bak een minuutje al roerend mee. Druk met een houten spatel de ansjovis fijn.
- Voeg de Spaanse peper, kappertjes, olijven, tomaten, zout en peper toe. Druk de tomaten met een houten lepel, mocht je hele tomaten uit blik gebruikt hebben, wat fijn. Breng aan de kook, draai vervolgens het vuur zacht en laat het zonder deksel 10 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe.
- Kook ondertussen de pasta gaar.
- Als de pasta gaar is schep je het met aanhangend water over in de pan met saus. Meng goed en laat door en door warm worden. Voeg eventueel een paar lepels kookvocht toe om wat meer saus te creëren.
- Verdeel over warme borden en bestrooi met de peterselie.
- Serveer direct.
Bron: MediterrAsian