Caesar Dressing Zelf Maken
Ik denk dat de Caesar Salade toch wel een van mijn favoriete salades is. Maar dan zonder de kip. Dat vind ik zonde van de salade. Waarom hij favoriet is komt hoofdzakelijk door de dressing. Die vind ik zooo lekker. Ik zou het zo op kunnen drinken. De combinatie van ansjovis en Parmezaan doet het ‘m. Dat zijn zulke goede smaakmakers. Dus werd het tijd om eens te kijken of ik het zelf kon maken en dat het ‘net echt’ smaakt. Zo zou ik altijd in een handomdraai, want veel langer duurt het niet, die heerlijke dressing in huis kunnen hebben.
En je hoeft er echt niet de ‘echte’ Caesar Salade mee te maken hoor. Giet het over de salade die jij lekker vindt. Met de sla die jij lekker vindt. Voor mijn part gebruik je het als dip voor je rauwkost of chipjes.
Men adviseert om alle ingrediënten op kamertemperatuur te hebben voordat je het gaat maken. Achteraf realiseerde ik me dat ik dat niet had. Alles kwam zo uit de koelkast en het ging hartstikke goed. Mocht je nou bang zijn dat het niet gaat lukken, zorg dan voor de zekerheid er voor dat alles wel op kamertemperatuur is.
Ingrediënten:
- 1 eidooier
- 2 theelepels Dijon mosterd
- 5 ansjovisfilets
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 theelepels citroensap
- 2 theelepels Worcestershiresaus
- 30 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 1 1/2 dl neutrale olie (bijv. zonnebloemolie)
- ongeslagen slagroom, optioneel
- peper en zout
Zo maak je het:
- Doe in de hoge beker van de staafmixer de eidooier, mosterd, ansjovis, knoflook, citroensap, Worcestershiresaus en Parmezaanse kaas. Mix met de staafmixer.
- Schenk al mixend, met een dun straaltje, de olie erbij.
- Voeg eventueel een klein scheutje, ongeveer 1 eetlepel, slagroom toe.
- Breng op smaak met peper en zout en, zo nodig, citroensap.
Melanie says
Mmm klinkt goed! Weet je hoeland dit houdbaar is ivm het ei?
I am Cooking with Love says
Ik zou het voor de zekerheid maar een paar dagen bewaren. Dag of 2 à 3. Check het voordat je het gaat gebruiken even. Even ruiken en of proeven. Dat doe ik tenminste altijd even. ?