Caesar Salade met Hollandse Nieuwe
’s Morgens begin ik meestal al te denken over wat ik die avond ga eten. Soms begint dat denkproces al de nacht ervoor. Wanneer ik net in bed lig begin ik me te bedenken waar ik morgenavond trek in zal hebben. Deze ochtend kwam ik het recept van deze salade tegen. Ik ben dol op Caesar salades en aangezien sinds een paar dagen de Hollandse Nieuwe weer verkrijgbaar is moest dit ‘m worden. Het feit dat de Man ’s avonds moest werken en niet mee zou eten hielp ook mee in de beslissing. Want de Man en, in dit geval, haring…nee, gaat ‘m niet worden.
En toen wilde het toeval dat ik ’s middags de foodybox thuis bezorgd kreeg. En wat zat er in? Een flesje Caesar Salade dressing van Cardini’s. Nou, alsof het zo heeft moeten zijn. Ik heb deze keer de dressing dus niet zelf gemaakt maar deze uit de fles gebruikt. En ik moet zeggen dat ik genoten heb van deze salade.
Ingrediënten:
- 4 zoute haringen (Hollandse Nieuwe) in stukjes gesneden
- 4 eieren, hard gekookt en in vieren gesneden
- 2 sneetjes (casino) witbrood, zonder korstjes en in blokjes gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 teentjes knoflook gekneusd
- 1 rode ui, in halve ringen
- 2 kropjes little gem (Romeinse sla)
- 3 flinke eetlepels caesar dressing
- Parmezaanse kaas
- Zout
Zo maak je het:
- Was en snij de sla in stukken.
- Verwarm de olie in een klein pannetje en leg de gekneusde knoflook erin. Laat op zacht vuurtje warm worden maar zorg dat de knoflook niet verbrand.
- Als de knoflook heel licht bruin begint te worden haal je het eruit en doe je de blokjes brood in het pannetje.
- Bak de croutons mooi krokant en goudbruin.
- Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een beetje zout.
- Hussel de sla met de dressing en zorg dat elke blaadje sla een laagje saus over zich heeft.
- Doe de sla in een grote schaal en verdeel er de ei, ui, croutons en haring over.
- Garneer met geschaafde Parmezaanse kaas en eventueel extra dressing.
Gebaseerd op een recept van Visrecepten
My happy kitchen says
Wat een goed idee, haring in de caesar salade! Krijg nu al trek! Hier thuis ook een man die geen haring lust ( sterker nog, wil niks dat heeft gezwommen), terwijl ik er dol op ben.
I am Cooking with Love says
Hahah nou, hier begint tonijn getolereerd te worden. 😉 Tonijn in de pasta of op een pizza kan ik mee aankomen. Nee, maar als het moet eet hij het wel hoor. Hij heeft heeft gewoon jaren geleden vis, echt letterlijk net uit de zee gevangen, op het vuur en zo op zijn bord gegeten. Tja, dat smaakt wel even anders dan een visje die je hier bij de visboer haalt.