• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Nagerecht / Griekse Yoghurt met in Honing gekarameliseerde Vijgen en Pistache nootjes.

Griekse Yoghurt met in Honing gekarameliseerde Vijgen en Pistache nootjes.

27 september 2013 by I am Cooking with Love

Griekse Yoghurt met in Honing gekarameliseerde Vijgen en Pistache nootjes.

Griekse Yoghurt met in honing gekarameliseerde vijgen en pistache nootjes.

Zoals ik al eerder schreef in het stuk over de Yoghurt Barn, heb ik daar dus voor het eerst verse vijgen gegeten. En die waren me toch lekker. Ben de dagen erna gelijk gaan bedenken wat ik er mee zou willen maken. Ik kwam dit lekkere ontbijtje tegen. Maar het zou ook niet misstaan als dessert na een lekker diner. 
 
Simpel, zo gemaakt en het ziet er fantastisch uit. Dat kan je je gasten wel voorschotelen lijkt mij zo. 
 

Ingrediënten:

  • Vijgen, 1 per persoon
  • Griekse Yoghurt
  • 1 eetlepel honing
  • pistache nootjes
  • kaneel

Zo maakte ik het:

  1. Schep de yoghurt in een schaaltje of kommetje.
  2. Snij de vijgen doormidden.
  3. Doe 1 eetlepel honing in een klein koekenpannetje of steelpannetje. Laat het warm worden om laag tot middelhoog vuur en leg de vijgen met de snijkant in de honing.
  4. Laat de vijgen karameliseren voor zo’n 5 minuten. Pas op dat de honing niet verbrand.
  5. Leg de vijgen in de yoghurt, bestrooi met kaneel, de pistache nootjes en een beetje honing.

Bron: Whole Living
 

Filed Under: Nagerecht, Ontbijt, Zoet Tagged With: Griekse Yoghurt, honing, kaneel, pistache nootjes, vijgen

Previous Post: « Vongole van de bakplaat
Next Post: Recept voor Pulled Pork uit de Slowcooker »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Kip Tikka Masala Zelf Maken - 1

Kip Tikka Masala Zelf Maken

Dineren in de Trein.

Dineren in de Trein

Maar voor de zuurkoolschotel eerst een soepje

Mini Gevulde Speculaas Koekjes

Mini Gevulde Speculaas Koekjes

Zuurkool-banaanschotel op verzoek van jarige Bonus-zoon.

Instagram

Tessa

Win een Zoku Slush Shake Maker!

En de winnaar van de Zoku Slush en Shake Maker is…

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025