Basisrecept voor Wafels
Al heel lang wilde ik een wafelijzer. Regelmatig zag ik de een na de andere foto op internet voorbij komen van zéér smakelijk uitziende wafels. Maar ik was bang dat als ik er uiteindelijk een zou aanschaffen het na 1 keer gebruiken in de kast zou belanden. Bovendien moest hij klein zijn want waar lààt ik weer zo’n apparaat. Wel doen, niet doen. Wel doen werd het. Cadeautje van de Man voor mijn verjaardag.
Gelijk opzoek naar wafel recepten. Een basis recept zocht ik. Die je zelf op kan leuken met vers fruit, slagroom, ijs, chocola of wat je maar kan bedenken. Daarvoor kwam ik uit bij Marina’s Bakery. Zij heeft een zoet blog dus daar was ik aan het juiste adres.
Dit recept kan je ook heel makkelijk halveren wat ik gedaan had.
Ingrediënten voor ± 15 wafels:
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 zakjes vanillesuiker
- 400 ml melk
- 5 medium eieren
- 150 gram ongezouten boter, gesmolten
- 300 ml water
- Fruit, slagroom, chocolade etc ter garnering
Zo maak je het:
- Meng in een kom de zelfrijzend bakmeel met de vanilliesuiker.
- Schenk de melk erbij en meng goed door elkaar.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe. De volgende pas toevoegen als de voorgaande volledig is opgenomen.
- Schenk de gesmolten erbij en meng alles goed door elkaar. Dit alles kan met een (hand)mixer of gewoon met de hand.
- Laat het wafelijzer op temperatuur komen en vet de bakplaten in. Met bijvoorbeeld bakspray van Dr. Oetker of een kwastje en een beetje olie.
- Vul beide wafelhelften met het beslag. Niet te vol want dan stroomt het over. Doe de deksel dicht en laat het gaar en mooi goudbruin worden. In ongeveer 5 tot 8 minuten. Tijdsduur verschilt per wafelijzer dus hou het zelf even in de gaten.
- Leg de wafels op een bordje en versier met vers fruit en/of slagroom. Een bolletje ijs zou ook heel goed kunnen. Wat geraspte chocolade of hagelslag. Of chocoladesiroop. Leef je uit zou ik zeggen.