• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Vis / Zalmsalade voor op een toastje

Zalmsalade voor op een toastje

7 april 2017 by I am Cooking with Love

Zalmsalade voor op een toastje

Zalmsalade voor op een toastje

Als ik al een smeersel voor op een toastje maak is vrijwel altijd een met tonijn. Een blikje tonijn heb ik ook altijd in huis dus dan is het snel gepiept om daar iets lekkers mee te maken. Maar een smeersel met zalm maakte ik dus nooit. Tot nu, want dit smaakte wel heel lekker hoor. Nu serveerde ik het dan op een toastje maar op een broodje met eventueel een beetje sla en wat extra augurk is ook hartstikke lekker. Of je lepelt het schaaltje gewoon zo leeg. Kan ook, ik zal de laatste zijn die oordeelt hoe je het op gaat eten. 😉

Ingrediënten:

  • blikje zalm ( 105 gram)
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 1/2 eetlepel mayonaise (Hellmann’s)
  • 1 klein sjalotje, heel fijn gesneden
  • 1 zoetzure augurk (partystick)
  • 1/4 theelepel gedroogde dille
  • 1/2 theelepel augurken nat
  • 1/2 theelepel ketchup
  • peper & zout

Zo maak je het:

  1. Laat het blikje zalm uitlekken in een zeefje en verwijder eventuele graatjes.
  2. In een kom meng je de crème fraîche met de mayonaise. Doe de zalm erbij en maak met een vork los en meng alles door elkaar.
  3. Voeg vervolgens de sjalot, augurk, dille, augurken nat en ketchup toe. Meng goed.
  4. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer op een toastje of op een boterham voor de lunch.

Filed Under: Erbij, Lunch, Salade, Vis Tagged With: blik zalm, borrelen, smeersel, spread, toastje, wilde zalm, zalm

Previous Post: « De winnaars van het Sapp pakket zijn…
Next Post: Aardbeienmousse Zelf Maken »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Mini Salted Caramel Brownies

Mini Salted Caramel Brownies

Tarte Tatin uit mijn Gietijzeren Pannetje

Tarte Tatin uit mijn Gietijzeren Pannetje

Palmiers

Palmiers Zelf Maken

Truffelkaas Tosti met Kruidenboter

Truffelkaas Tosti met Kruidenboter

Gevulde Aardappel met Broccoli, Paprika en Spekjes

Gevulde Aardappel met Broccoli, Paprika en Spekjes

Instagram

Tessa

Gemarineerde champignons in aioli

Gemarineerde champignons in aioli

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025