frambozen soufflé met verborgen chocolade
Vandaag bestaat mijn blog 1 jaar!! En het klinkt erg cliché maar het jaar is voorbij gevlogen. Als ik terug denk aan 13 April vorig jaar dan is het eerste wat me te binnen schiet dat het toen een stuk lekkerder weer was. Balkon-weer. Helaas moeten we er nog even op wachten. Wat mij betreft mag de Lente losbarsten.
Maar goed, een jaar geleden werd ik min of meer door Esmee van Es’ Factory op het idee gebracht om te gaan bloggen. Mijn eerste reactie was: ‘Jaaa, leuk’. Maar niet veel later sloeg ook de onzekerheid toe. Kan ik dat wel, en er zijn al zoveel Foodblogs. Volgens Esmee konden er niet genoeg Foodblogs zijn. Dat gaf de doorslag.
Sindsdien is er een (food)wereld voor me open gegaan. Ik vond koken altijd wel leuk maar om nu ook zoveel lieve en gezellige medebloggers te ontmoeten was en is geweldig. Natuurlijk de meesten via Twitter, Facebook en hun blogs. Maar ik heb bijvoorbeeld Esmee al eens mogen ontmoeten en eind Mei, met het Foodbloggersweekend, nog meer Foodbloggers. Ik kijk er nu al naar uit.
Anyway, om deze dag een beetje te vieren heb ik Frambozen Soufflés gemaakt met…Stevia! Ik kreeg soms de vraag of ik eens iets kon maken met wat minder suiker/Koolhydraten. Dus ben ik gaan zoeken. Ik had al heel lang een flesje Stevia in huis maar nog nooit wat mee gedaan….tot nu. En het viel me niet tegen.
Soufflés had ik overigens ook nog nooit gemaakt dus het was dubbel spannend. Hoe zouden ze smaken en zouden de soufflés wel omhoog komen.
Wat heb ik gebruikt:
- 250 gram frambozen. Vers of een doosje uit de diepvries
- 5 eetlepels suiker of 5 x 9 druppels Stevia
- 4 eiwitten
- 25 gram pure chocolade fijn gehakt
- boter om in te vetten
- 6 soufflévormpjes
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pureer de frambozen en voeg 1 eetlepel suiker of 9 druppels Stevia toe.
Klop de eiwitten stijf en roer er de resterende 4 eetlepels suiker of 4 x 9 druppels Stevia door.
Meng voorzichtig 1/3 van de eiwitten door de pureerde frambozen. Wanneer dat gemengd is voeg je het eiwit-frambozen mengsel toe aan de resterende eiwitten. Meng totdat je geen wit meer ziet.
Vet de vormpjes in met boter.
Vul de vormpjes voor de helft met het frambozen mengsel. Verdeel de gehakte chocolade over de vormpjes en vul ze met de rest van het frambozen mengsel tot de rand aan toe.
Zet de vormpjes in de oven en bak ze 9 minuten of totdat ze goudbruin en mooi gerezen zijn.
Bron: I Breathe…I’m Hungry
Karin - The F Girl says
Dat ziet er lekker uit! Ik heb ook nog nooit soufflés gemaakt, maar ik vind ze altijd wel heel erg lekker. En deze lijken me helemaal zalig. Frambozen en chocolade. Kan het beter?
Gefeliciteerd met je jubileum! Op nog vele mooie jaren erbij. xx
Caroline Brouwer says
Van harte gefeliciteerd met je blogverjaardag! Dat er nog maar vele gezellige blogs van je komen! Je soufflé ziet er lekker uit. Alleen vind ik stevia niet lekker (en dat is nog zacht uitgedrukt). Ik heb ooit eens een klontje in de koffie geproefd, wat een vieze nasmaak! Dus ik zou het recept gewoon met suiker maken!
Fijn weekend! Caroline
I am Cooking with Love says
Dank je Karin! Het was ook mijn eerste keer en het ging eigenlijk super makkelijk Ik zat wel praktisch de hele tijd met m’n neus tegen de ovendeur! hahaha.
En idd Frambozen en chocolade is een priiiima combinatie! 🙂
Mocht je je kids willen foppen in je quest om ze aan de chocolade te krijgen is deze soufflé wel een mooie. In eerste instantie zien ze niets van de chocolade! haha.
Maaike says
Gefeliciteerd!
Een jaar alweer! Wat gaat de tijd snel hè!?
De soufflé ziet er heerlijk uit! 🙂
I am Cooking with Love says
Dank je wel Caroline!! Dit was mijn eerste keer iets met Stevia te maken. En ik heb begrepen dat er verschil zit in de soorten/merken. Sommigen zijn op alcohol basis en die kunnen wat bitter zijn.
Maar wat ik wel eerlijk moet zeggen is dat nadat ik ze gegeten had ik vrij lang daarna nog een nasmaak in mijn mond had. Wellicht dat ik ze nog eens maak met echte suiker.
Het is misschien even wennen die Stevia smaak maar als je nou echt geen suiker wil of kan eten dan is het wel een goede oplossing lijkt me. Beter dan aspartaam enzo.
I am Cooking with Love says
Dank je Maaike!! Jaaa het ging waanzinnig snel!!
judith says
Wat leuk, gefeliciteerd! Op naar het volgende jaar vol met lekkere recepten en gezellige blogposts!
I am Cooking with Love says
Dank je wel Judith!! Jaaa zeker op naar het volgende jaar. Het is nog veels te leuk!! 🙂
Yvonne says
Gefeliciteerd met je blogverjaardag! je recept ziet er lekker uit, dat er nog maar veel mogen volgen!
fijn weekend, groetjes Yvonne
I am Cooking with Love says
Dank je wel Yvonne. Dat ben ik wel van plan. Het is zo leuk. Vind jij vast ook!
francien says
gefeliciteerd, lijkt me een lekker receptje!!!
I am Cooking with Love says
Dank je Francien!!
Nell Nijssen says
Gefeliciteerd met je 1e blogjubileum. Tessa! Ga lekker door, hebben wij wat te om te lezen en te proeven!
I am Cooking with Love says
Dank je Nell, dat ga ik doen!! 🙂
Mireille says
Ohw … Ik ben verliefd op deze soufflé! Die wil ik ook eens op tafel toveren!
I am Cooking with Love says
Weet je dat het maken me zo enorm meeviel? Lekker royaal wezen met de chocolade hoor, is heerlijk! 🙂
sjors says
Ziet er heerlijk uit? En makkelijk te maken haha wat wil je nog meer?!!
I am Cooking with Love says
Dat dacht ik ook! 🙂