Foodblogswap – Avocado IJs met Zoet-Pittige Mangosalsa
Het was weer tijd voor een nieuwe Foodblogswap. Elke maand doen een grote groep bloggers hier aan mee. Het houdt in dat je een blog toegewezen krijgt en daar een receptje van maakt en plaatst op je eigen blog. Iemand anders maakt weer iets van jou blog. Deze keer kreeg ik het blog van Emmelien Smit toegewezen. Haar blog is: Zoet en Roze. Dewi van Dewi Kookt maakte dit recept van mijn blog. En dan ga je rondneuzen tussen de recepten. Emmelien had aardig wat lekkers staan en ik had eigenlijk vrij snel mijn keuze al gemaakt. Namelijk het avocado ijs. Sinds kort heb ik een ijsmachine en ja met zo’n recept gaf dat een goede reden om hem weer eens aan het werk te zetten. Bovendien ben ik dol op avocado en deze versie leek me heel bijzonder. Wat het ook bleek te zijn. Ik had gelukkig goede avocado’s te pakken, dat wil nog wel eens teleurstellend zijn dus dat was erg fijn. Het ijsmengsel was zo gemaakt maar toen de mangosalsa. Daar had ik dus geen goede te pakken. Hij bleek, nadat ik ‘m doormidden had gesneden, aan de randjes aardig bruin te zijn. Nee, die ging het niet worden. Een nieuwe mango gekocht en het recept verder afgemaakt. Proeven: echt een bijzonder ijsje. Heerlijk romig, niet te zoet en die mangosalsa met die rode peper erin geeft soms net een klein beetje pit. Heerlijk. Hoe maak je nou een bak van dit heerlijke ijs:- 200 gram suiker
- rasp en sap van 2 limoenen
- 2 vanillepeulen, doormidden gesneden, zaadjes eruit geschraapt
- 4 rijpe avocado’s, geschild en ontpit
- 500 ml volle melk
- 50 gram water
- 50 gram suiker
- 1 vanillepeul, de zaadjes eruit geschraapt
- 1/2 theelepel limoensap
- 500 gram mango, in kleine blokjes gesneden
- 1 chilipeper, zonder zaadjes, fijngehakt
Martine says
Dit lijkt me echt heerlijk! Ga het ook eens maken binnenkort.
I am Cooking with Love says
Het is misschien geen voor de hand liggend ingredient om ijs mee te maken maar het werkt prima! Heerlijk is het.
Caroline Brouwer says
Lijkt mij ook erg lekker. Ik heb eens een zoete avocado mousse gemaakt en dat was ook zo lekker. By the way écht een foto voor FG! Heb je hem al ingestuurd?
I am Cooking with Love says
Nee, nog niet gedaan!! Maar ik heb de foto gewoon gemaakt zonder rekening te houden met de ‘eisen’. Dus ik ga kijken of ik er iets vierkants van kan maken enzo. Maareh dank je wel!! 😉