• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Lunch / Garnalenragout Zelf Maken

Garnalenragout Zelf Maken

12 juni 2015 by I am Cooking with Love

Garnalenragout Zelf Maken

Garnalenragout Zelf Maken

Eerder liet ik al zien hoe je zelf ragout of pasteibakjes kan maken. Niet moeilijk en best leuk om te doen. Maar ja, dan moet je ze vullen. Maar met wat? Ik maakte toen deze ragout met Hollandse garnalen. Een prima voorgerechtje of lunch. Schijfje citroen erbij voor een fris zuurtje. Schenk er een lekker wit wijntje bij, genieten.

Ingrediënten:

  • 4 pasteibakjes, zelf gemaakt of toch gekocht. 😉
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 35 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 1/2 dl witte wijn
  • 2 1/2 dl visbouillon, vers of van een blokje
  • 1/2 dl slagroom
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 4 eetlepels dille, fijngehakt
  • peper en zout
  • schijfjes citroen

Zo maak je het:

  1. Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem in een keer toe.
  2. Laat het onder zacht vuur een paar minuten garen. Blijf roeren.
  3. Schenk de witte wijn en de helft van de visbouillon toe en draai het vuur hoger.
  4. Roer net zo lang tot dat het mengsel glad en gebonden is en voeg beetje bij de beetje de rest van de bouillon erbij.
  5. Schenk de slagroom erbij en laat alles 3 minuten zachtjes koken.
  6. Voeg de garnalen, kappertjes en 3 eetlepels dille toe.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Verdeel over de pasteibakjes, bestrooi met de rest van de dille en serveer met een schijfje citroen.

Filed Under: Lunch, Voorgerecht Tagged With: citroen, dille, Hollandse garnalen, ragout, slagroom, vis, witte wijn, zelf maken

Previous Post: « Pasteibakjes Zelf Maken
Next Post: Brownies met gesmolten stukjes chocolade »

Reader Interactions

Comments

  1. Agnes says

    12 december 2017 at 23:09

    En sinds vandaag Hollandse garnalen erkend voor duurzame visserij met het MSC keurmerk.

  2. I am Cooking with Love says

    12 december 2017 at 23:30

    Goed om te weten!

Trackbacks

  1. Pasteibakjes Zelf Maken - I am Cooking with Love schreef:
    18 december 2016 om 19:17

    […] gebakken kan je ze vullen met van alles wat. Ik heb ze gevuld met een garnalenragout. Was zeer smakelijk en smaakt toch anders als je alles zelf gemaakt hebt….lekkerder. […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Bitterkoekjespudding voor de Man

Bitterkoekjespudding voor de Man

Gevulde Broodjes met Ei uit de Oven

Gevulde Broodjes met Ei uit de Oven

Linzensalade met Druiven en Feta

Linzensalade met Druiven en Feta

Rieska - Fin's Plat Brood met Aardappel

Rieska – Fin’s Plat Brood met Aardappel

Instagram

Tessa

Uur van de waarheid: Rabarberijs proeven.

Uur van de waarheid: Rabarberijs proeven.

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025