Griekse Salade met Zacht Zure Salade Boontjes
Kesbeke, bekend van de tafelzuren, heeft een nieuw product op de markt gebracht. Zacht Zure Salade Boontjes. Is eens wat anders dan de augurkjes en uitjes. En omdat het zo anders is hebben ze Joke Boon gevraagd om te helpen.
Joke is immers dè bonenspecialist. Vorig jaar, het jaar van de boon, heeft ze er een mooi kookboek over uitgebracht met alleen maar recepten met bonen. Daarmee is zij natuurlijk de uitgelezen persoon om mee te denken en mixen te ontwikkelen.
Ze heeft 5 mixen bedacht. Waarvan er dit jaar 3 uit zijn gebracht. De Mediterrane Mix, Hollandse Mix en de Griekse Mix. Ik mocht de potjes uitproberen en heb als eerste de Griekse Mix gebruikt. Je kan de bonen zowel warm als koud gebruiken en bovenop de deksels zit een klein boekje met een paar recepten.
De saladeboontjes zijn bij de Albert Heijn verkrijgbaar voor €1,49.
Ingrediënten:
- 1 potje Salade boontjes Griekse mix van Kesbeke
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- 1 eetlepel zoetzure azijn uit het potje bonen
- 1/8 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel gedroogde oregano
- 1/2 theelepel gedroogde dille
- 1/2 komkommer
- 1/2 rode ui in dunne halve ringen
- 10 cherrytomaatjes
- 10 knoflookolijven
- 50 gram feta
- zout & peper
Zo maak je het:
- Giet de boontjes af maar bewaar het vocht.
- Meng in een schaaltje de mayonaise, Griekse yoghurt, zoetzure azijn, knoflookpoeder, oregano, dille en breng op smaak met zout en peper.
- Snijdt de komkommer in kwart plakjes. De cherrytomaatjes door de midden net als de olijven.
- Meng in een ruime kom de boontjes samen met de komkommer, rode ui, tomaatjes en olijven en hussel door elkaar.
- Giet alles, of een beetje, van de dressing erbij en meng weer.
- Verkruimel vervolgens de feta over de salade.
- Breng zo nodig nog op smaak met peper en zout.