Wrap met Ketjapkip
Soms heb je geen zin in uitgebreid koken maar omdat je toch iets moet eten zoek je naar iets makkelijks. Een wrap is dan een handige uitkomst.
Zo kwam ik een receptje tegen op het blog van Duizenden1dag: Wrap met Ketjapkip. Ik heb ‘m ietsje aangepast maar het was erg lekker.
Daarvoor heb je nodig voor 2 personen:
- 2 flinke kipfilets in reepjes
- 1 Spaans pepertje, fijngehakt
- 1 theelepel fijngehakte gember
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 Tortilla wraps
- Olie
- Ketjap Manis
- Gemengde sla
- Komkommer en tomaatjes
Verhit de olie in de pan en bak de gember, Spaanse peper en knoflook even aan. Voeg de kip toe en bak rondom op hoog vuur een beetje bruin. Giet de ketjap manis erover zodat alle stukjes ruim bedekt zijn. Flinke scheut dus. Laat dit afgedekt zachtjes koken totdat de kipjes gaar is.
Laat op het laatst de ketjap zonder deksel op hoog vuur inkoken tot de kip ‘plakkerig’ is. Let wel op, dit gaat hard dus blijf erbij en laat het niet aanbranden.
Neem een wrap en beleg het met een flinke hand sla, wat reepjes komkommer, tomaatjes en de kip. Oprollen en lekker eten.
[slideshow]
Anne says
Lekkere wrap! Heb er zelf nog champignons aan toegevoegd.
I am Cooking with Love says
Wat leuk dat je het gemaakt hebt. Ja met champignonnetje erbij lijkt me ook lekker.
Ans Reijven says
Heerlijk, heb er ook champignons en nog een bosuitje bij gedaan Mmmmmmmmmm
I am Cooking with Love says
Heerlijk Ans. Dat is het leuke, je kan er aan toevoegen wat je hebt liggen of trek in hebt. Leuk dat je het gemaakt hebt en gesmaakt heeft.
Bianca says
Heerlijk, ga ik zeker vaker maken, denk met nog “rauwe” tauge erin
I am Cooking with Love says
Dank je wel. Goed plan van die taugé!