• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Hoofdgerecht / Wrap met Ketjapkip

Wrap met Ketjapkip

9 juli 2012 by I am Cooking with Love

Wrap met Ketjapkip

Wrap met Ketjapkip

Soms heb je geen zin in uitgebreid koken maar omdat je toch iets moet eten zoek je naar iets makkelijks. Een wrap is dan een handige uitkomst.

Zo kwam ik een receptje tegen op het blog van Duizenden1dag: Wrap met Ketjapkip. Ik heb ‘m ietsje aangepast maar het was erg lekker.

Daarvoor heb je nodig voor 2 personen:

  • 2 flinke kipfilets in reepjes
  • 1 Spaans pepertje, fijngehakt
  • 1 theelepel fijngehakte gember
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 Tortilla wraps
  • Olie
  • Ketjap Manis
  • Gemengde sla
  • Komkommer en tomaatjes

Verhit de olie in de pan en bak de gember, Spaanse peper en knoflook even aan. Voeg de kip toe en bak rondom op hoog vuur een beetje bruin. Giet de ketjap manis erover zodat alle stukjes ruim bedekt zijn. Flinke scheut dus. Laat dit afgedekt zachtjes koken totdat de kipjes gaar is.

Laat op het laatst de ketjap zonder deksel op hoog vuur inkoken tot de kip ‘plakkerig’ is. Let wel op, dit gaat hard dus blijf erbij en laat het niet aanbranden.

Neem een wrap en beleg het met een flinke hand sla, wat reepjes komkommer, tomaatjes en de kip. Oprollen en lekker eten.

[slideshow]

Filed Under: Hoofdgerecht, Vleesgerecht Tagged With: gember, ketjap, knoflook, spaanse peper, wrap

Previous Post: « Bitterkoekjespudding voor de Man
Next Post: Boerenappelcake à la Levine »

Reader Interactions

Comments

  1. Anne says

    8 januari 2014 at 18:08

    Lekkere wrap! Heb er zelf nog champignons aan toegevoegd.

  2. I am Cooking with Love says

    8 januari 2014 at 18:10

    Wat leuk dat je het gemaakt hebt. Ja met champignonnetje erbij lijkt me ook lekker.

  3. Ans Reijven says

    17 december 2014 at 11:46

    Heerlijk, heb er ook champignons en nog een bosuitje bij gedaan Mmmmmmmmmm

  4. I am Cooking with Love says

    17 december 2014 at 11:49

    Heerlijk Ans. Dat is het leuke, je kan er aan toevoegen wat je hebt liggen of trek in hebt. Leuk dat je het gemaakt hebt en gesmaakt heeft.

  5. Bianca says

    16 april 2019 at 20:09

    Heerlijk, ga ik zeker vaker maken, denk met nog “rauwe” tauge erin

  6. I am Cooking with Love says

    16 april 2019 at 20:14

    Dank je wel. Goed plan van die taugé!

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Boerenappelcake à la Levine

Boerenappelcake à la Levine

Romige Aspergesoep met Blauwe Geitenkaas en Spekjes

Romige Aspergesoep met Blauwe Geitenkaas en Spekjes

Geroosterde knoflook uienjam

Geroosterde knoflook uienjam

Rocky Road

Rocky Road

Ranch Dressing - Droge Mix

Ranch Dressing – Droge Mix

Instagram

Tessa

EN DE 4 WINNAARS ZIJN…

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025