Crêpes met Citroensiroop
Dit waren echt heerlijke pannenkoekjes, of eigenlijk crêpes natuurlijk. Dat frisse van die citroen smaakte zeer goed erbij. Ik maak niet zo vaak pannenkoekjes voor ontbijt omdat ik altijd het idee heb dat het te veel gedoe is en zo lang duurt. Maar dat is eigenlijk helemaal niet zo. Kijk je moet niet gelijk voor een weeshuis hoeven te bakken maar een of 8, zoals in dit recept, was erg snel gepiept. Het laten rusten van het beslag dat duurt inderdaad even maar in de tussentijd kan je bijvoorbeeld de ontbijt tafel al gaan dekken of wat sinaasappels uit gaan persen. Een ontbijt fit for a King gaat dat dan worden.
Ingrediënten:
- 2 eieren
- 3 theelepels suiker
- 200 ml melk
- snufje zout
- 1/2 vanillepeul, merg eruit geschraapt
- 125 gram bloem
- 25 gram boter, gesmolten plus extra om mee te bakken
Voor de siroop:
- 120 gram suiker
- 80 ml water, verdeeld
- rasp van 1 citroen
- 2 1/2 eetlepels citroensap
Zo maak je het:
- Meng met een garde in een kom de eieren, suiker, melk, zout en vanille. Meng beetje bij beetje de bloem er door. Voeg als als laatste de gesmolten boter erdoor. Dek de kom af met plasticfolie en laat het een uur, buiten de koelkast, rusten.
- Smelt in een pan een klontje boter en schenk ongeveer 80 ml, ik gebruikte mijn 1/3 cup maatbeker hiervoor, in de pan. Bak lichtbruin aan de beide kanten en leg op een warm bord. Herhaal met de rest van het beslag en bak zo ongeveer 8 pannenkoeken.
- Hou de pannenkoeken warm terwijl je in een ander pannetje de suiker met 60 ml van het water verhit. Roer niet maar zwenk af en toe met het pannetje tot je een goudbruine siroop hebt.
- Haal de pan van het vuur en voeg de rest van het water en het citroensap en roer met een houten lepel. Daarna kan de rasp er door geroerd worden.
- Vouw de pannenkoekjes in vieren en schenk wat van de siroop er over.
- Eet smakelijk.