Spaghetti met Salieboter, Zongedroogde Tomaatjes & Feta
Laatst stond ik met een wildvreemde man, bij de Albert Heijn, voorovergebogen bij de verse kaas te kijken. Ik vroeg hem: ‘Wat gaan we nemen?’. Hij zocht jong belegen. Ik zei: ‘Nee joh, dat is toch niet lekker. Neem nou extra belegen. Is veel lekkerder dan zo’n stuk jong”. Hij greep naar een stuk en ik zag dat het 30+ was. “Oh, zei ik, ook nog op dieet! Neem nou liever een stukje smakelijke kaas dan van die flauwe stukken rubber.” Hij lachte wat besmuikt waaruit ik op kon maken dat hij het wel met me eens was maar duidelijk met opdracht naar de winkel was gestuurd want hij legde het stuk jong belegen 30+ toch in z’n kar.
Voor mij is genieten van het leven, genieten van een goed stuk kaas. Het leven is te kort om je te beperken tot iets wat je eigenlijk niet lekker vindt…toch? Zo kan een groot bord met dampende pasta mij ook een geluksmomentje geven. En als er dan ook nog feta in zit ben ik helemaal tevreden.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 gram spaghetti
- 150 gram Feta
- 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes, in stukjes gesneden
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- handje salie, grof gehakt
- 1 theelepel chilivlokken
- Olijfolie + roomboter
Zo maak je het:
- Kook de pasta volgens de voorschriften op de verpakking.
- Smelt ondertussen de boter en een flinke scheut olie in een pan en bak kort op een rustig vuurtje de knoflook en salie.
- Voeg de zongedroogde tomaatjes toe en de verkruimelde feta. Breng op smaak met chilivlokken.
- Schep de gare pasta, met aanhangend water, bij het feta mengsel en meng goed. Voeg een paar eetlepels kookvocht toe om een beetje saus te creëren.
- Serveer direct want warm echt het lekkerst.
Dit heerlijke recept is van Kelly van Goodfoodlove.com