• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Vegetarisch / Spaghetti met Salieboter, Zongedroogde Tomaatjes & Feta

Spaghetti met Salieboter, Zongedroogde Tomaatjes & Feta

12 januari 2017 by I am Cooking with Love

Spaghetti met Salieboter, Zongedroogde Tomaatjes & Feta

Spaghetti met Salieboter, Zongedroogde Tomaatjes & Feta

Laatst stond ik met een wildvreemde man, bij de Albert Heijn, voorovergebogen bij de verse kaas te kijken. Ik vroeg hem: ‘Wat gaan we nemen?’. Hij zocht jong belegen. Ik zei: ‘Nee joh, dat is toch niet lekker. Neem nou extra belegen. Is veel lekkerder dan zo’n stuk jong”. Hij greep naar een stuk en ik zag dat het 30+ was. “Oh, zei ik, ook nog op dieet! Neem nou liever een stukje smakelijke kaas dan van die flauwe stukken rubber.” Hij lachte wat besmuikt waaruit ik op kon maken dat hij het wel met me eens was maar duidelijk met opdracht naar de winkel was gestuurd want hij legde het stuk jong belegen 30+ toch in z’n kar.

Voor mij is genieten van het leven, genieten van een goed stuk kaas. Het leven is te kort om je te beperken tot iets wat je eigenlijk niet lekker vindt…toch? Zo kan een groot bord met dampende pasta mij ook een geluksmomentje geven. En als er dan ook nog feta in zit ben ik helemaal tevreden.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram spaghetti
  • 150 gram Feta
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes, in stukjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • handje salie, grof gehakt
  • 1 theelepel chilivlokken
  • Olijfolie + roomboter

Zo maak je het:

  1. Kook de pasta volgens de voorschriften op de verpakking.
  2. Smelt ondertussen de boter en een flinke scheut olie in een pan en bak kort op een rustig vuurtje de knoflook en salie.
  3. Voeg de zongedroogde tomaatjes toe en de verkruimelde feta. Breng op smaak met chilivlokken.
  4. Schep de gare pasta, met aanhangend water, bij het feta mengsel en meng goed. Voeg een paar eetlepels kookvocht toe om een beetje saus te creëren.
  5. Serveer direct want warm echt het lekkerst.

Dit heerlijke recept is van Kelly van Goodfoodlove.com

Filed Under: Hoofdgerecht, Lunch, Pasta, Vegetarisch Tagged With: feta, olijfolie, roomboter, salie, spaghetti, zongedroogde tomaatjes

Previous Post: « Bladerdeeg Hapjes met Blauwe Kaas Vulling
Next Post: Gegratineerde Aardappelen met Bacon en Kaas »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Liebster Award

Liebster Award

Hele kip uit de Slowcooker

Hele kip uit de Slowcooker

Mangopudding.

Mango Pudding

Boerenappelcake à la Levine

Boerenappelcake à la Levine

Bananen éclairs met Dulce de Leche

Bananen éclairs met Dulce de Leche

Instagram

Tessa

Kleine Kokosmakronen met Chocolade voor het Foodblogevent

Kleine Kokosmakronen met Chocolade voor het Foodblogevent

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025