• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Groenten / Pompoenpuree Zelf Maken

Pompoenpuree Zelf Maken

22 oktober 2014 by I am Cooking with Love

Pompoenpuree Zelfmaken by iamcookingwithlove.nlPompoenpuree Zelf Maken

De eerste keer dat ik pompoenpuree maakte en proefde was 2 Kerstmissen geleden. Het was een recept van Maaike van toen MiCook nu Aan onze Tafel waar je pompoen en wortel eerst in de oven moest bakken en uiteindelijk deze heerlijke Pompoen-Worteltaart met Feta en Noten werd. Ik was verrast hoe zoet die pompoen was geworden. Daarna heb ik eigenlijk geen pompoen meer in de oven klaar gemaakt.
ย 
Nu weet ik dat ze in Amerika heel veel met pompoenpuree bakken, ook zoet. En aangezien de herfst begonnen is en dus het pompoenseizoen zie je op bijvoorbeeld Pinterest het ene pompoenrecept na de ander. Maar in Amerika kunnen ze naar de winkel gaan een een blik met kant en klare puree kopen. Hier in NL niet en eerlijk gezegd weet ik niet hoe zo’n blikversie zal smaken. Gewoon zelf een pompoen in stukken snijden en in de oven doen om vervolgens te pureren is niet moeilijk. Je pureert de handel en gebruikt het gelijk in je gerecht of je verdeelt het in porties en vriest het in. Wat ik uiteindelijk deed.
ย 

pompoen
ย 
ย 

Ingredienten:

  • 2 biologische pompoenen

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de pompoenen in 4-en en schraap met een grote lepel de pitten eruit.
  3. Leg de pompoenstukken op een bakplaat en zet voor ongeveer 45 minuten in de oven.
  4. Als de pompoenen zacht zijn, wat je met een vork kan checken, haal je ze uit de oven en laat ze een beetje afkoelen.
  5. Eenmaal handelbaar snij of schraap je de schil er vanaf.
  6. Pureer de pompoen in gedeeltes in een keukenmachine of als je die niet hebt met een pureestamper. Mocht het iets te droog zijn voeg dan een heel klein beetje water toe. Begin met een eetlepel.
  7. Verdeel in gelijke porties en vries in of gebruik direct.
  8. Ik kon er 4 cups uit halen.

Filed Under: Groenten Tagged With: Amerikaans, blik, herfst, oven, pompoen, pompoenpuree, Pumpkin

Previous Post: « Vadouvan Mosselen
Next Post: Crackers met Olijfolie en Gerookte Paprika »

Reader Interactions

Comments

  1. aanonzetafel says

    22 oktober 2014 at 14:35

    Mmmmm, heerlijk! ๐Ÿ™‚

    Ik heb weleens zo’n blik gekocht, maar zelf maken is toch beter hoor! ๐Ÿ˜‰

    Weet je al wat je er mee gaat maken? De pompoen-worteltaart? Of een lekkere zoete taart?

    Bedankt voor het linkje! ๐Ÿ™‚

  2. I am Cooking with Love says

    22 oktober 2014 at 15:32

    Ohja, je hebt dat dus geproefd uit zo’n blikje? Ik denk ook dat zelf maken zoveel lekkerder is. Als met zoveel dingen.

    Ik heb er al iets mee gemaakt, muffins. Komen nog online. ๐Ÿ˜‰

  3. theorangegarden says

    23 oktober 2014 at 00:56

    Yummy pompoen broodjes schijnen ook heerlijk te zijn, ga denk ik van t weekend nog de markt in een pompoen kopen hihi

  4. I am Cooking with Love says

    23 oktober 2014 at 13:40

    Ja moet je doen. Kom ik later wel op jouw blog kijken voor het recept! ๐Ÿ˜‰

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meerโ€ฆ

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Loetje's Biefstuk Bali Zelf Maken

Loetje’s Biefstuk Bali Zelf Maken

Thaise Saucijzenbroodjes met Pinda’s

Cantaloupe met Mozzarella, Prosciutto en Balsamicosiroop

Cantaloupe met Mozzarella, Prosciutto en Balsamicosiroop

CuliPerslunch 2016

CuliPerslunch 2016

Geroosterde knoflook uienjam

Geroosterde knoflook uienjam

Instagram

Tessa

Griekse Salade met Zacht Zure Salade Boontjes

Griekse Salade met Zacht Zure Salade Boontjes

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meerโ€ฆ

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025