Crackers met Olijfolie en Gerookte Paprika
Dit recept wilde ik al heel lang maken. Maar ja het kwam er steeds niet van. Je kent het misschien wel. Tot ik ineens de geest had en het deeg had gemaakt. En daar bleef het bij! haha. Het deeg moest sowieso een half uur rusten in de koelkast en daar heeft het tot de volgende dag gelegen. Uiteindelijk heb ik de crackers afgemaakt en er geen spijt van gekregen. Jeetje, deze zijn lekker joh. Gedoopt in de hummus, smullen. Een prima cracker voor bij de borrel. Toen bleek ook nog dat ze het bij Heel Holland Bakt over crackers gingen hebben en dacht ik wat een goede timing heb ik zeg. Maar ja moet je wel de post met het recept van deze crackers maken…en plaatsen. En toen kwam er wederom een ziekenhuisopname tussendoor. Het zat allemaal niet mee met dit recept. Nou ja goed, we zijn zoveel weken verder en hier is ie dan eindelijk. Achteraf gezien heb ik ze vrij groot gemaakt. Wat je ook zou kunnen doen is het deeg uitrollen en met een (koekjes)uitsteker de crackers uitdrukken. Kijk maar wat je het makkelijkst lijkt.
Ingrediënten:
- 250 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
- peper, naar smaak
- 125 ml water
- 60 ml olijfolie
Extra:
- Olijfolie
- Grof Zeezout
- Italiaanse of Provençaalse kruiden
Zo maak je het:
- In een keukenmachine doe je de bloem, bakpoeder, zout, gerookte paprikapoeder en peper.
- Voeg het water en de olijfolie toe en meng tot het een geheel wordt.
- Stort het deeg uit op een werkblad, maak er een bol van en verpak het in plasticfolie. Leg het voor een uur in de koelkast.
- Verwarm de oven tot 200 graden.
- Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
- Neem het deeg uit de koelkast en pak steeds een stukje deeg ter grootte van een walnoot en rol op een met bloem bestoven werkblad zo dun mogelijk uit.
- Bestrijk de plakjes deeg met olijfolie en strooi de kruiden en zeezout erover.
- Bak mooi goudbruin in ongeveer 14 minuten.
- Laat volledig afkoelen op een rooster.
Bron: Les Gourmandises d’Isa
Marjolein says
Klinkt goed! Ik heb geen gerookte paprikapoeder, anders was ik ze gelijk gaan maken 🙂
nicolekookt says
Ze lijken me heerlijk, ik ga ze snel maken!
I am Cooking with Love says
Leuk, ben benieuwd hoe je ze zal vinden.
I am Cooking with Love says
Morgen dus iemand even naar de winkel sturen? 😉
mixtfashion says
Wat ziet dat er heerlijk uit! X Laura http://www.mixtfashion.com
I am Cooking with Love says
Dank je wel Laura! 🙂
Simone says
Die zien er super uit Tessa. En ik zeg het kan niet groot genoeg zijn!
I am Cooking with Love says
Helemaal mee eens. Des te meer dip kan erop! haha
Naomi says
Wat een heerlijk recept! Ik ben net via de blog van Marlous (lastdaysofspring) op jouw blog gekomen. Wat heb je lekkere recepten zeg! Ik ga jouw blog zeker volgen, want ik houd van lekker eten. Nu had ik wel 2 kleine vraagjes… Kun je dit recept ook zonder keukenmachine maken, maar bijvoorbeeld met een electrische handmixer? En ik heb paprikapoeder in huis, maar ik zie bij jou gerookte paprikapoeder staan. Zit daar verschil in?
Groetjes Naomi
I am Cooking with Love says
Hi Naomi, wat leuk dat je mijn blog gevonden hebt via Marlous. En dank je wel voor je compliment. 🙂
Ja hoor, je zou het ook met je handmixer kunnen maken. Met de deeghaken dan. En wat betreft die gerookte paprikapoeder, het verschil is dat er een gerookt smaakje aan zit en dat maakt deze crackers nou zo bijzonder. Dille en Kamille verkoopt blikjes met gerookte paprikapoeder. Of online kan je het ook wel vinden. Ben benieuwd of je ze gaat maken.
Groetjes, Tessa
Jolien says
Ik heb steeds van die periodes en ben nu in m’n cracker periode…wel dit is het beste recept tot nu toe,heerlijk met een tomatentapenade! Het receptje staat al genoteerd in mijn bewaarschriftje! 😉 top!! Groetjes uit België
I am Cooking with Love says
Wat ontzettend leuk om te horen. Ik vond ze ook zo lekker. Lekker pittig. Nu je het er over hebt bedenk ik me dat ik ze nodig weer eens moet gaan maken. 😉