• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Groenten / Gevulde Portobello’s met Zwarte Knoflook

Gevulde Portobello’s met Zwarte Knoflook

10 mei 2012 by I am Cooking with Love

Gevulde Portobello’s met Zwarte Knoflook

Gevulde Portobello’s met Zwarte Knoflook

Ik had dus die Zwarte Knoflook op de Streekmarkt gekocht en zocht naar een receptje om het in te verwerken. Op de NL’se site stonden een paar recepten maar op de Engelse nog meer. Daar vond ik het Gevulde Champignons met Zwarte Knoflook. Dat leek me een lekkere combi.

Het recept las ik even door en zag al het een en ander dat ik anders wilde doen. Zo werden de ‘gewone’ champignons vervangen door portobello’s. Die zijn een stuk beter te vullen. De gemiddelde champignon die in de supermarkt te verkrijgen is is maatje mini. Niet te vullen dus niet handig.

Uiteindelijk heb ik dit gebruikt en het zo gemaakt:

  • 4 portobello’s
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 gesnipperd uitje
  • 4 teentje zwarte knoflook dun gesneden
  • Boter
  • ± 30 gram paneermeel
  • 4 eetlepels fijngesneden peterselie
  • scheutje citroensap
  • 1 ei, geklutst
  • een handje pijnboompitten, geroosterd
  • geraspte kaas (oude, geiten, blauwe net wat je lekker vindt. Ik had zachte geitenkaas en belegen geraspte gebruikt)
  • 10 eetlepels bouillon (kippen of groenten)
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Verwarm de oven voor op 180°C

Verwijder de steeltjes van de portobello’s en plaats ze in een ovenschaal.

Snijd de steeltjes, de paprika en ui. Verwarm de boter in een pan en bak het uienmengsel op matig vuur.

Neem de pan van het vuur. Voeg de paneermeel, peterselie, pijnboompitten en citroensap toe.  Peper en zout naar smaak.

Roer het losgeklopte ei erdoor.

Verdeel het mengsel over de 4 portobello’s en plaats een fijngesneden zwarte knoflook in iedere portobello.

Strooi de kaas erover en giet een klein laagje bouillon om hen heen.

Sprenkel wat olijfolie over de kaas en voeg zo nodig nog peper en zout toe.

Bak ze in de oven voor 20 tot 25 minuten totdat de portobello’s zacht zijn en de kaas goudbruin.

Zo zagen ze eruit voordat ze de oven in gingen:

Gevulde Portobello’s met Zwarte Knoflook
Gevulde Portobello's met Zwarte Knoflook

Het smaakte heerlijk maar ik moet eerlijk zeggen dat ik de zwarte knoflook haast niet proefde. Af en toe kwam er een licht zweempje in m’n mond voorbij maar om nou te zeggen dat ik een goed beeld heb gekregen van de smaak…nee. Dat komt denk ik omdat er al zoveel sterke smaken in het gerecht zaten.

Dus zal ik binnenkort iets maken waar de zwarte knoflook wat meer de hoofdrol speelt. Bijvoorbeeld knoflookboter ofzo. Denk dat je het dan veel beter terug proeft.

Dus wordt vervolgt…

Filed Under: Groenten, Hoofdgerecht, Voorgerecht Tagged With: kaas, portobello, zwarte knoflook

Previous Post: « Aardbeien pannacotta met wodka voor het Foodblogevent
Next Post: Knoflookbrood à la Nigella Lawson »

Reader Interactions

Comments

  1. Robin says

    27 mei 2012 at 13:11

    Je had even een schijfje moeten proeven. Het smaakt niet zo sterk/scherp als verse knoflook, dus dat kan best. Dat had misschien inspiratie kunnen geven. Als denk ik dat je portobello’s evengoed wel lekker waren!

  2. I am Cooking with Love says

    27 mei 2012 at 13:24

    Nou dat had ik gedaan vond het toen naar drop smaken…dacht ik. Weet je nog? Je zei toen dat het waarschijnlijk met het uiterlijk en structuur te maken had…was ook zo. Maar daarna niet bij stil gestaan over de sterkte van de smaak. Nu zaten er verder best sterke smaken in het gerecht. En inderdaad de portello’s waren heerlijk!!

  3. Robin says

    27 mei 2012 at 13:31

    Oja! Weet ik nog inderdaad. 🙂
    Ik at het ooit heel simpel met tagliatelle. Soort van aglio e olio.

  4. I am Cooking with Love says

    27 mei 2012 at 13:50

    Ik denk dat je dit zo puur mogelijk moet eten. Heel simpel inderdaad. Zo’n pasta aglio e olio is ideaal.

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Anti-Griep-Wonder

Anti-Griep-Wonder

Voor Cor...Citroensorbet met Limoncello

Voor Cor…Citroensorbet met Limoncello

Bitterkoekjespudding voor de Man

Bitterkoekjespudding voor de Man

Prei-Kaastaart

Prei-Kaastaart

Knoflooksoep

Knoflooksoep

Instagram

Tessa

Mangopudding.

Mango Pudding

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025