Gevulde Portobello’s met Zwarte Knoflook
Ik had dus die Zwarte Knoflook op de Streekmarkt gekocht en zocht naar een receptje om het in te verwerken. Op de NL’se site stonden een paar recepten maar op de Engelse nog meer. Daar vond ik het Gevulde Champignons met Zwarte Knoflook. Dat leek me een lekkere combi.
Het recept las ik even door en zag al het een en ander dat ik anders wilde doen. Zo werden de ‘gewone’ champignons vervangen door portobello’s. Die zijn een stuk beter te vullen. De gemiddelde champignon die in de supermarkt te verkrijgen is is maatje mini. Niet te vullen dus niet handig.
Uiteindelijk heb ik dit gebruikt en het zo gemaakt:
- 4 portobello’s
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 gesnipperd uitje
- 4 teentje zwarte knoflook dun gesneden
- Boter
- ± 30 gram paneermeel
- 4 eetlepels fijngesneden peterselie
- scheutje citroensap
- 1 ei, geklutst
- een handje pijnboompitten, geroosterd
- geraspte kaas (oude, geiten, blauwe net wat je lekker vindt. Ik had zachte geitenkaas en belegen geraspte gebruikt)
- 10 eetlepels bouillon (kippen of groenten)
- Zout en peper
- Olijfolie
Verwarm de oven voor op 180°C
Verwijder de steeltjes van de portobello’s en plaats ze in een ovenschaal.
Snijd de steeltjes, de paprika en ui. Verwarm de boter in een pan en bak het uienmengsel op matig vuur.
Neem de pan van het vuur. Voeg de paneermeel, peterselie, pijnboompitten en citroensap toe. Peper en zout naar smaak.
Roer het losgeklopte ei erdoor.
Verdeel het mengsel over de 4 portobello’s en plaats een fijngesneden zwarte knoflook in iedere portobello.
Strooi de kaas erover en giet een klein laagje bouillon om hen heen.
Sprenkel wat olijfolie over de kaas en voeg zo nodig nog peper en zout toe.
Bak ze in de oven voor 20 tot 25 minuten totdat de portobello’s zacht zijn en de kaas goudbruin.
Zo zagen ze eruit voordat ze de oven in gingen:
Het smaakte heerlijk maar ik moet eerlijk zeggen dat ik de zwarte knoflook haast niet proefde. Af en toe kwam er een licht zweempje in m’n mond voorbij maar om nou te zeggen dat ik een goed beeld heb gekregen van de smaak…nee. Dat komt denk ik omdat er al zoveel sterke smaken in het gerecht zaten.
Dus zal ik binnenkort iets maken waar de zwarte knoflook wat meer de hoofdrol speelt. Bijvoorbeeld knoflookboter ofzo. Denk dat je het dan veel beter terug proeft.
Dus wordt vervolgt…
Robin says
Je had even een schijfje moeten proeven. Het smaakt niet zo sterk/scherp als verse knoflook, dus dat kan best. Dat had misschien inspiratie kunnen geven. Als denk ik dat je portobello’s evengoed wel lekker waren!
I am Cooking with Love says
Nou dat had ik gedaan vond het toen naar drop smaken…dacht ik. Weet je nog? Je zei toen dat het waarschijnlijk met het uiterlijk en structuur te maken had…was ook zo. Maar daarna niet bij stil gestaan over de sterkte van de smaak. Nu zaten er verder best sterke smaken in het gerecht. En inderdaad de portello’s waren heerlijk!!
Robin says
Oja! Weet ik nog inderdaad. 🙂
Ik at het ooit heel simpel met tagliatelle. Soort van aglio e olio.
I am Cooking with Love says
Ik denk dat je dit zo puur mogelijk moet eten. Heel simpel inderdaad. Zo’n pasta aglio e olio is ideaal.