• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Erbij / Pittige Knoflookboter Recept

Pittige Knoflookboter Recept

7 augustus 2014 by I am Cooking with Love

Pittige Knoflookboter Recept

 

Pittige Knoflookboter Recept

Knoflook in combinatie met roomboter en dat gesmolten op een stokbroodje met wat geraspte kaas: hemels! En deze is nog extra gekruid ook. Lekker pittig. In het recept stond 1 theelepel chilivlokken, wat ik de eerste keer ook deed, maar dat was me te pittig. Dan is zo’n theelepeltje van maatlepeltjes ineens best veel. Dus, het werd een half theelepeltje en toen was het goed.
 
Maak een dubbele hoeveelheid en bewaar de ene helft als een rolletje in de vriezer. Of in kleine porties, zo heb je altijd snel een heerlijke knoflookboter.
 

Ingrediënten:

  • 1 stokbrood, niet al te groot
  • 85 gram roomboter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel oregano
  • 4 tenen knoflook, geraspt of héél fijn gehakt. Praktisch tot een pasta hakken.
  • Zout en peper naar smaak
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel bieslook fijngehakt, optioneel
  • 1 eetlepel peterselie fijngehakt, optioneel

Zo maak je het:

  • Verwarm de grill van je oven.
  • Halveer het stokbrood en leg het met de snijkant naar boven op een bakplaat bekleed met folie.
  • Meng de boter, olijfolie, chilivlokken, oregano, knoflook en zout en peper met elkaar en smeer het uit over de stokbrood helften.
  • Bestrooi met Parmezaanse kaas.
  • Bak het stokbrood af en in de oven. Dit zal een minuutje of 2 à 3 duren. Hou het even in de gaten.
  • Bestrooi met de bieslook en peterselie en snij het brood in stukken.
  • Serveer.
Bron: Saveur 

Filed Under: Erbij Tagged With: chilli vlokken, gesmolten, knoflook, oregano, parmezaanse kaas, roomboter, voor bij de borrel

Previous Post: « Tomatensoep uit de Slowcooker
Next Post: Peer en Blauwe Kaas Wrap »

Reader Interactions

Comments

  1. Mirjam says

    7 augustus 2014 at 08:56

    Lekker! Laatst voor de eerste keer knoflookboter gemaakt. Heerlijk. Dus deze ga ik zeker proberen. Ik ben alleen wel benieuwd waar je chilivlokken kan kopen want ik heb ze nog nergens kunnen vinden.

  2. I am Cooking with Love says

    7 augustus 2014 at 09:08

    Ik heb een potje ‘piri piri’ vlokken van Silvo bij de supermarkt gehaald. En anders bij een Turkse winkel of Toko. Succes.

  3. Gail says

    7 augustus 2014 at 09:14

    Mmmm sound yummo!! We have the pepper flakes everywhere here. We use them mainly on pizza!

  4. I am Cooking with Love says

    7 augustus 2014 at 09:34

    Now you can try it in this garlic butter. Would be great on a pizza though, come to think of it.

  5. Bite food blog says

    12 augustus 2014 at 19:34

    Klinkt goed! Ga hem zeker eens proberen.

  6. I am Cooking with Love says

    12 augustus 2014 at 19:35

    Leuk. Hij is heerlijk.

  7. Anna says

    18 augustus 2014 at 07:28

    Verrassend lekker! Dit was de eerste maar zeker niet de laatste keer.

  8. I am Cooking with Love says

    18 augustus 2014 at 09:08

    Wat leuk dat je het gemaakt hebt. En in de smaak viel.

  9. Anna says

    31 oktober 2014 at 18:09

    Nog een stukje boter uit de vriezer.! En nog altijd lekker.

  10. I am Cooking with Love says

    31 oktober 2014 at 22:37

    Wat slim dat je wat in de vriezer bewaard had. Ontdooien en genieten. 🙂

  11. Samantha says

    8 april 2015 at 13:23

    Ingrediënten, check! Boter op kamer temp… nog niet. Ben benieuwd!

  12. I am Cooking with Love says

    8 april 2015 at 13:26

    Check, check dubbel check! Gaat vast goed komen. Geniet ervan straks.

  13. Anna says

    11 juli 2015 at 09:22

    Al diverse keren je recept gebruikt; afhankelijk van de scherpte van de knoflook vind ik ‘m soms daardoor te overheersend. Ik heb gisteren de fijngemaakte knoflook zachtjes gaar laten worden in de eetlepel olie. Vanaf nu ga ik dat altijd zo doen!
    Anna

  14. I am Cooking with Love says

    11 juli 2015 at 10:08

    Hi Anna, wat een goed idee. Soms is het inderdaad te scherp en dat is zonde eigenlijk. Leuk dat je ‘m al vaak gemaakt hebt. Groetjes, Tessa

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Jumbo-Chilisaus

Jumbo-Chilisaus

Chocolate Crinkle Cookies

Poffertjes uit de Airfryer

Poffertjes uit de Airfryer

Caesar Salade met Hollandse Nieuwe

Caesar Salade met Hollandse Nieuwe

Stoofpeertjes-Yoghurtijs

Stoofpeertjes-Yoghurtijs

Instagram

Tessa

Frisse citroen-gemberlimonade zelf maken

Frisse citroen-gemberlimonade zelf maken

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025