paksoi en champignons met brie gegratineerd
Paksoi vind ik heerlijk. Het knapperige witte gedeelte het meest. Lekker fris en het heeft een heerlijk ‘mondgevoel’.  🙂
Ik gebruik het ook voor in de Pindasoep. Maar verder roerbak ik het en maak ik het af met ketjap manis of sojasaus, of oestersaus. Allemaal lekker.
Deze keer heb ik er een klein bijgerechtje mee gemaakt met wat ingrediënten die nog in mijn koelkast lagen. Die ‘spontane’ creaties zijn vaak het lekkerst. Dit is genoeg voor 2 personen.
Wat gebruikte ik:
- 1 struik paksoi
- stuk of 10 champignons in vieren gesneden
- teentje knoflook fijngehakt
- stuk brie
- handje walnoten grofgehakt
- balsamico
- boter
- peper / zout
Smelt wat boter in een pan en bak de champignons lekker bruin. Probeer de pan niet te vol te leggen en laat ze even met rust. Niet gelijk als een dolle roeren of met de pan schudden. Zo krijgen ze een mooi gekarameliseerd randje. Voeg de knoflook toe en bak even mee. Breng op smaak met zout en peper.
Vet een klein ovenschaaltje in met wat olie en doe de gare champignons erin. Doe weer een klein klontje boter of olijfolie in dezelfde pan en roerbak de paksoi die je ook met wat peper en zout op smaak brengt. Niet te lang want de paksoi moet nog wel knapperig blijven.
Schenk een scheutje balsamico erbij en voeg de paksoi bij de champignons in het ovenschaaltje. Meng het een beetje.
Snij de brie in plakken en leg ze op de groenten.
Gratineer in de  oven /  grill en bestrooi vlak voor opdienen met de walnoten.
Naar een recept van:Â Gezond Leven van Jacoline
Es' Factory says
Ziet er echt lekker uit Tessa! Ik hou wel van geitenkaas en walnoten. Die groenten… Mwah! hahahhahaa
I am Cooking with Love says
Ja bah al die groenten steeds!! 🙂