• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / 2013 / Italiaans Gekruide Kaasstengels Zelfgemaakt

Italiaans Gekruide Kaasstengels Zelfgemaakt

7 oktober 2013 by I am Cooking with Love

Italiaans Gekruide Kaasstengels Zelfgemaakt

Italiaans Gekruide Kaasstengels Zelfgemaakt

Kaas, wat is het toch lekker. Kaas maakt heel veel goed. Is een gerechtje een beetje zo zo, strooi er wat kaas over et voilà, lekker! Ik zou ook nooit in een kaaswinkel moeten werken. Dan loop ik de hele dag te snaaien denk ik. Ik heb eens aan onze kaasboer gevraagd of hij op momenten dat het even stil is hij met z’n schaaf de kazen te lijf gaat. ‘Nee hoor’, zei hij. Dat gebeurt meer als hij met een klant bezig is en een stuk kaas aan het afsnijden is. Maar hij gaat er niet speciaal een kaas voor van de plank halen om voor zichzelf een plakje af te snijden. Ik weet niet of ik zo sterk zou zijn. 
 
Maar goed. Ik kwam dus kaasstengels tegen op Pinterest. De foto zag er zeer smakelijk uit en ja daar zijn we gevoelig voor. Achteraf gezien zagen mijn kaasstengels er totaal niet zo uit maar ze smaakten echt heel lekker. Ik heb er dus wat Italiaanse kruiden door gedaan en knoflook wat niet in het recept stond. Maar dat maakte het af. Ze kregen daardoor een echte ‘door-eet-factor’! 
 
Met dit recept maak je er een hele boel. Een stuk of 50 denk ik. Ik heb ze niet geteld. Maar ze zijn tussen de Man en mij allemaal opgegaan. 
 
Eet ze bij een soepje of bij de borrel of als snackje. Je hoeft eigenijk geen reden te hebben om er een paar te eten. 
 

Ingrediënten:

  • 200 gram geraspte mozzarella
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 115 gram roomboter, kamertemperatuur
  • 180 gram bloem of speltbloem wat ik gebruikte
  • 1 flinke theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel witte peper, gemalen
  • 1 ei, los geklopt

Zo maakte ik het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de kaas en de boter in de keukenmachine en pulseer tot het gemengd is.
  3. Voeg de bloem en de rest van de ingrediënten, op het ei na, toe en pulseer totdat het mengsel samenhangt en loskomt van de kom.
  4. Kneed het nog even heel kort door op een werkblad en rol het met een deegroller tot een lap van een halve cm dik.
  5. Snij met een mes of pizzasnijder repen van 10 cm lang en ongeveer 1,5 cm breed. Het let allemaal niet zo nauw.
  6. Rol er stengels van en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  7. Bestrijk met het losgeklopte ei en bak ongeveer 10 tot 15 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.

Filed Under: 2013, Erbij Tagged With: borrel, Italiaanse kruiden, kaas, knoflook, mozzarella, parmezaanse kaas, roomboter, snack

Previous Post: « Tony’s Chocolonely Limited Edition
Next Post: Workshop Styling en Fotografie voor Foodbloggers »

Reader Interactions

Comments

  1. Italiaans koken met Antoinette says

    7 oktober 2013 at 08:52

    De door-eet-factor. Kijk, die houden we erin!

  2. Didi says

    7 oktober 2013 at 09:15

    oehh lekker!

  3. I am Cooking with Love says

    7 oktober 2013 at 09:15

    Goed plan. Hoewel zo’n door-eet-factor vaak gevaarlijk kan zijn. Ach…lekker belangrijk. 😉

  4. I am Cooking with Love says

    7 oktober 2013 at 09:16

    Dank je Didi, dat waren ze ook. En ineens waren ze op! haha. Heel gek. 😉

  5. Eslem says

    7 oktober 2013 at 10:08

    Yum, lijkt me heel lekker!

  6. I am Cooking with Love says

    7 oktober 2013 at 11:19

    Dank je, dat waren ze ook. Ze waren snel op. 🙂

  7. junglefrog says

    14 oktober 2013 at 09:48

    Lekker Tessa! Ik heb vroeger ooit bij de Appie gewerkt op de kaasafdeling en echt wel dat er af en toe een stukje mijn mond inschoof hoor!

  8. I am Cooking with Love says

    14 oktober 2013 at 09:50

    Hahaha, ja dat lijkt mij toch ook een héél natuurlijke handeling! 😛

  9. junglefrog says

    14 oktober 2013 at 09:52

    Ja echt wel! 🙂

  10. Freddy Van Bogget says

    25 mei 2014 at 11:25

    Een gevaarlijke zaak voor mensen die graag eten maar best wat aan de lijn zouden blijven. Maar goed, niet geklaagd daarover. Ik heb het recept mooi gevolgd op 1 ding na: ik heb het eitje toegevoegd samen met de bloem en de andere ingrediënten. De stengeltjes worden mooi goudbruin en het geeft minder geklieder vergeleken met het bestrijken met losgeklopt ei. Wellicht mis ik een beetje glans, maar het totaal resultaat mag er wezen… Smakelijk!

  11. I am Cooking with Love says

    25 mei 2014 at 12:31

    Ja het eitje erdoor kan natuurlijk ook. Leuk dat je het gemaakt hebt en dat het smaakte. Dank je voor je reactie.

Trackbacks

  1. Foodblogswap: Kaasstengels | Cakeje Van Eigen Deeg schreef:
    2 februari 2014 om 16:03

    […] neer dat ik dat niet meer ging halen voor de deadline van de swap en besloot ik me te richten op deze kaasstengels die mij bij elk bezoek aan haar blog begroetten. Die pulled pork die komt nog wel een […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Teriyaki Tonijn Salade

Teriyaki Tonijn Salade

Chipotle Hamburger

Chipotle Hamburger

Aardbeienmousse Zelf Maken

Aardbeienmousse Zelf Maken

Spareribs met Zelfgemaakte BBQ-Saus uit de Slowcooker

Spareribs met Zelfgemaakte BBQ-Saus uit de Slowcooker

Mueslirepen

Mueslirepen

Instagram

Tessa

Gebakken Olijven gevuld met Feta

Gebakken Olijven gevuld met Feta

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025