• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / 2014 / Broodje Jeugdsentiment

Broodje Jeugdsentiment

19 maart 2014 by I am Cooking with Love

Broodje Jeugdsentiment

Broodje Jeugdsentiment

Vroeger woonde ik heel dichtbij mijn school. De lagere school. Ik liep achterom het poortje uit, links af. Aan het eind van de straat rechts en dan zag je de school eigenlijk al liggen. Het was gelukkig niet zo dichtbij dat je de bel hoorde want dat zou ik echt TE dichtbij gevonden hebben. 
 
Tussen de middag liep ik weer naar huis om te eten. Soms at er een vriendinnetje mee en soms at ik bij hun. En het leuke daarvan, vind ik nu, is dat je dan zo goed de verschillen kan zien van wat men graag eet. Toen at ik maar gewoon wat ik kreeg. En zeker tussen de middag waren dat altijd wel dingen die ik lustte. Maar zo at ik bij een van mijn klasgenootjes iets dat ik tot dan toe nog nooit gegeten had, maar uiteindelijk hartstikke lekker vond. Zoiets blijft dan bij je hangen. Bij mij wel dus. En dat was balkenbrij. Had ik nog nooit van gehoord. Krokant gebakken op een boterham met stroop. Man, wat vond ik dat lekker zeg. Zal ik nooit meer vergeten.
 
Bij een ander klasgenootje ging ook haar moeder iets voor ons bakken. Het had volgens mij geen naam. Maar ook toen ik dat voor het eerst at, ik zie ons nog zitten in de open keuken op barkrukken aan het barblad. Alles was erg bruin bij hun weet ik nog. Ze maakte een prutje van ui, kaas en tomatenketchup en dat ging op een boterham. Tijdens het smelten trok ze wel eens draden van de kaas en grapte dan dat ze er kauwgom in had gedaan. Ik had natuurlijk niet echt opgelet wat er wel in gegaan was dus ik twijfelde of het zo was. Ja, zo naïef was ik wel op de lagere school. 😉
 
Maar ook dat was zo’n lekker broodje. En heel af en toe maak ik het nu nog steeds. Het is denk ik ook niet verstandig om het te vaak te eten want er gaat best veel kaas in. Nou ja, ik doe er best veel kaas in. Je moet zelf maar kijken hoeveel je lekker vindt. 
 
Hebben jullie ook dit soort jeugdherinneringen van eten? Of van situaties waar je wat bijzonders at en je nooit meer vergeten bent? 
 

Ingrediënten:

  • 1 boterham
  • kaas in blokjes gesneden
  • 1 kleine (rode) ui, gesnipperd
  • ketchup, flinke kneep
  • boter of olie om in te bakken.

Zo maakte ik het:

  1. Verhit een beetje boter of olie in een pan.
  2. Fruit het uitje erin zacht.
  3. Voeg de blokjes kaas toe en roer tot ze gesmolten zijn.
  4. Een flinke kneep ketchup er door roeren en klaar ben je.
  5. Schep het op een boterham en breng zo nodig op smaak met peper.

 

 

Filed Under: 2014, Brood, Lunch Tagged With: boterham, kaas, ketchup, smelten, ui

Previous Post: « Witte Chocoladetruffels met…venkel!
Next Post: Een avondje bij Mora met Cora & Flora. »

Reader Interactions

Comments

  1. Charlotte says

    19 maart 2014 at 12:29

    Volgens mij maakten wij het ook met tomatenblokjes ofzo (uit blik?) en ui en wat kaas. Niet zoveel als dit. Noemden we slordige boterham 🙂

  2. I am Cooking with Love says

    19 maart 2014 at 12:37

    Wat een geweldige benaming: slordige boterham. Het dekt absoluut de lading. En ik was nu wel erg royaal met de kaas. Ach wel lekker. 😉

  3. 4puremacharen says

    19 maart 2014 at 14:21

    Dit ken ik niet als jeugdsentiment. Wel balkenbrij, nog steeds vind ik dat lekker! Maar dit klinkt goed. Dat ga ik een keertje uitproberen!

  4. I am Cooking with Love says

    19 maart 2014 at 18:38

    Ik heb balkenbrij sinds mijn jeugd volgens mij 1 keer weer gegeten en toen viel het toch tegen. Het smaakte niet naar vroeger. 😉

  5. 4puremacharen says

    19 maart 2014 at 18:43

    Er zit zoveel verschil in de soort balkenbrij. Echt lekkere haal je bij de ambachtelijke slager. De rest is niet zoals vroeger 😉

  6. I am Cooking with Love says

    19 maart 2014 at 18:45

    Ja dat denk ik ook. Zou eigenlijk weer eens op zoek moeten gaan naar een goede slager en balkenbrij kopen.

  7. Astrid says

    2 april 2014 at 13:26

    Dit was bij ons tomatenspulletje: tomaten in blokjes, geraspte kaas, ui en maggi. Heerlijk, ik maakt het nog regelmatig. Inde winter staat balkenbrij ook nog regelmatig op het menu mmmmh met stroop of golden syrup.

  8. I am Cooking with Love says

    2 april 2014 at 13:37

    Het leuke is dat dat soort gerechtjes geen of een eigen verzonnen naam heeft. Zoals jouw ’tomatenspulletje’. Het dekt de lading in ieder geval! haha

    Maar dat at je dan ook op brood, of zo uit de pan zeg maar?

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Foodblogswap – Pittige Makreelsalade

Loetje's Biefstuk Bali Zelf Maken

Loetje’s Biefstuk Bali Zelf Maken

Rieska - Fin's Plat Brood met Aardappel

Rieska – Fin’s Plat Brood met Aardappel

Deeg over? Pizza in een potje.

Deeg over? Pizza in een potje.

Uiendip recept

Uiendip Recept

Instagram

Tessa

Zintuigensafari op de Oostersemarkt

Zintuigensafari op de Oostersemarkt

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025