Witte Chocoladetruffels met…venkel!
Hier in huis is de Man eigenlijk de echte chocoladeliefhebber. En met name wit of melk. Ik vind het ook wel lekker hoor maar volgens mij de Man nèt iets meer. Ik vind de smaak van venkel dan weer lekker. De Man niet zo. Nou ja goed, zo zijn er nog een boel andere dingen de hij lekkerder vindt dan ik en andersom. Ondanks het feit dat er een vrij sterke venkelsmaak aan deze truffels zit heb ik ze toch gemaakt en was ik razend benieuwd wat de Man er van zou vinden. En weet je wat? Hij vond ze heerlijk. Dus zelfs de niet-venkel-liefhebber zal ze lekker vinden. Dat is geen goed woord, laat staan goed geschreven, maar je begrijpt wat ik bedoel. 😉 Bovendien zijn ze zo gemaakt en echt heel makkelijk.Ingrediënten:
- 1 eetlepel venkelzaadjes
- 1/2 cup slagroom
- 200 gram witte chocolade, in kleine stukjes gehakt
- cacaopoeder
Zo maakte ik het:
- Rooster de zaadjes in een droog pannetje totdat je ze begint te ruiken. Stamp ze vervolgens fijn in een vijzel.
- Verwarm de slagroom met de gestampte zaadjes in een pannetje. Als het bijna begint te koken zet je het vuur uit en laat je de zaadjes een half uur in de slagroom trekken.
- Giet de slagroom door een zeefje en gooi de zaadjes weg.
- Verwarm de slagroom weer tot bijna kookpunt, haal van het vuur en giet over de stukjes chocolade.
- Roer net zo lang totdat de chocolade gesmolten is.
- Koel de chocolade af totdat het dik genoeg is om er balletjes van te draaien. Zet het bakje desnoods een paar uur in de koelkast.
- Maak met een theelepel balletjes en rol ze mooi rond.
- Tussendoor je handen afkoelen door ze onder de koude kraan te houden helpt bij het draaien.
- Rol ze vervolgens door de cacaopoeder.
- Bewaar ze in een luchtdicht bakje in de koelkast.