Frisse citroen-gemberlimonade zelf maken
Man wat was het heet de afgelopen dagen hè? De eerste dagen was het nog redelijk koel in huis. Pas eind van de middag komt de zon het huis binnen schijnen en dan werd het pas echt warm. Maar na een aantal dagen was het huis zo opgewarmd dat het ’s morgens al behoorlijk warm in huis was. Het was een kwestie van héél kalm aan doen. Nou, sneller ging in mijn geval toch niet want ik had het best pittig. Hijgend ging ik door het leven wat alles nog vermoeiender maakte om te doen.
En dan zoek je verkoeling. Ventilatoren aan, gordijnen dicht, polsen onder de koude kraan etc. Maar een koud, verfrissend drankje wilde ook wel. Dus ging ik zelf limonade maken. Met citroen en gember. Nu moet ik zeggen dat ik de gember amper terug proefde en dat vond ik wel jammer. Misschien dat ik het de volgende keer toch nog wat langer laat trekken.
Het is een vrij zoet drankje dus verdun ‘m gerust met wat extra water of schep lekker veel ijsklontjes in je glas.
Ingrediënten:
- 250 ml vers geperst citroensap van 5-8 citroenen ( ligt aan het formaat maar ik had er 7 nodig)
- 250 ml gembersiroop (zie recept hieronder)
- 500 ml water
Gembersiroop:
- 230 gram suiker
- 40 gram gember in plakjes, schillen is niet nodig
- 235 gram water
Zo maak je het:
- Maak eerst de siroop. Doe de suiker, gember en water in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat het 2 minuten koken en zet het vuur uit. Laat de siroop een half uur (of langer) trekken. Zeef vervolgens de plakjes gember uit de siroop.
- Neem een grote fles of karaf en schenk daarin de gembersiroop, het verse citroensap en het water. Meng goed en zet het koud in de koelkast.
Naar een idee van: Port and Fin
Yasmine says
Super lekker drankje !!!!
I am Cooking with Love says
Ja? Leuk om te horen. Dank je wel.