• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Hoofdgerecht / Kip Tikka Masala Zelf Maken

Kip Tikka Masala Zelf Maken

26 juni 2015 by I am Cooking with Love

Kip Tikka Masala Zelf Maken - 1

Kip Tikka Masala Zelf Maken

Vroeger kocht ik vaak die pakken Wereldgerechten van Knorr. En onderandere deze versie was favoriet. Er ging daar ook crème fraîche in maar ik deed er altijd veel meer in dan moest. Ik hou nou eenmaal van veel saus. En met dit gerecht heb je veel saus. Heerlijk. Ik was echt blij dat ik nog wat over had voor de volgende dag. Smullen.

In de loop der jaren verdwenen dat soort pakken uit mijn kast en had ik in ieder geval geen tikka masala meer gemaakt of gegeten. Nu kwam ik dit recept tegen en het is een blijvertje, echt! Er staat in het recept dat er op het laatst verse koriander in moet, dat had ik achterwege gelaten. We, De Man en ik, zijn niet zo heel erg dol op koriander. In poedervorm is het een ander verhaal. Maar goed, ik noem het hieronder wel maar ik gebruikte het niet. Op de foto zie je platte peterselie, werkt net zo goed.

En neem kippendijen, die blijven zo lekker mals in tegenstelling tot kipfilet. Maakt het alleen maar lekkerder.

Ingrediënten:

  • 6 tenen knoflook, fijn geraspt
  • 2 theelepels gember, fijn geraspt
  • 4 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels garam masala
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 2 theelepels komijn
  • 350 ml volle yoghurt (geen Griekse)
  • 1/2 eetlepel zout
  • 800 gram kippendijfilet
  • 3 eetlepels olie of ghee
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1/2 theelepel kardemompoeder
  • 1 theelepel chilivlokken (meer of minder naar smaak)
  • 2 blikken hele tomaten
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 400 ml crème fraîche
  • Verse koriander ter garnering
  • Naan, gekocht of zelfgemaakt

Zo maak je het:

  1. Meng de knoflook, gember, kurkuma, garam masala, korianderpoeder en komijn in een kommetje.
  2. Meng in een grote kom de yoghurt, zout en de helft van het kruidenmengsel. Doe de kip erbij. Zorg dat de kip goed onder de marinade zit. Dek af en zet 4-6 uur in de koelkast of een hele nacht.
  3. Dek de resterende kruidenmengsel af en zet dat ook in de koelkast.
  4. Verwarm de olie in een grote pan met dikke bodem. Voeg de ui, tomatenpuree, kardemompoeder en chilivlokken toe en bak tot de de uien zacht zijn en de tomatenpuree wat donkerder van kleur. Ongeveer 5 minuten.
  5. Voeg het resterende kruidenmengsel toe en bak ongeveer 4 minuten.
  6. Doe de tomaten met hun eigen sap erbij druk met een houten lepel kapot. Verkruimel het bouillonblokje en breng alles aan de kook. Zet het vuur laag en laat het ongeveer 10 minuten pruttelen. Roer regelmatig en schraap de eventuele aanbaksels los.
  7. Voeg de crème fraîche en koriander toe en laat het voor 30 – 40 minuten pruttelen. Roer regelmatig. De saus zal wat indikken.
  8. Zet ondertussen de grill van je oven op de hoogste stand. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en leg er een rooster op. Leg daarop de stukken kip naast elkaar.
  9. Zet de bakplaat in de oven en grill totdat er donkere plekken op de kip ontstaan. De kip zal dan nog niet gaar zijn. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  10. Haal de kip uit de oven en snij in hapklare stukken en voeg toe aan de saus. Laat alles nog 10 minuten pruttelen totdat de kip gaar is. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  11. Serveer met verse koriander, naan of rijst.

Filed Under: Hoofdgerecht, Kipgerecht Tagged With: chilivlokken, garam masala, gember, India's, kardemom, kip, knoflook, komijn, koriander, kurkuma, marineren, tomatenpuree, yoghurt

Previous Post: « Limoen Cheesecakejes met Bastogne
Next Post: fonQ blogevent »

Reader Interactions

Comments

  1. xavhere says

    11 augustus 2018 at 10:46

    Bedankt voor de delen! Ik wilde altijd al weten hoe je dit moest maken, ik ben ook zo’n wereldgerechten-kok en wil het nu zelf leren, ik heb je recept overgenomen en ga het uitproberen 🙂

  2. I am Cooking with Love says

    11 augustus 2018 at 10:55

    Leuk! Ben benieuwd of je het vindt smaken. Succes met koken eet smakelijk alvast.

  3. mirjam says

    2 maart 2019 at 13:55

    Hoi, ik vroeg me af of je de marinade ook toevoegt bij het grillen? Of vis je de kip eruit en voeg je de marinade aan de saus toe?

  4. I am Cooking with Love says

    2 maart 2019 at 23:12

    Hi Mirjam, sorry voor de late reactie. Ik hoop niet dat je het deze avond nog wilde eten. Maat ik moet even goed nadenken. Ik viste de kip inderdaad uit de marinade, veegde het overtollige saus er een beetje en legde het op het rooster of bakplaat. En volgens mij deed ik verder niets met de marinade. Gooide ik weg. Maar misschien is het lekker als je een beetje erin doet. Kijken hoe dat smaakt smaakt. Succes!! Groetjes, Tessa

  5. Merel says

    4 juni 2019 at 21:35

    Hoi Tessa, voor hoeveel personen is dit recept? Ik hoor het graag, thanks! Gr. Merel

  6. I am Cooking with Love says

    4 juni 2019 at 21:40

    Hi Merel, voor 4 personen. Succes. Groeten, Tessa

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Foodbloggersweekend

Foodbloggersweekend 2013

Aardbeienmousse Zelf Maken

Aardbeienmousse Zelf Maken

Tarte Tatin uit mijn Gietijzeren Pannetje

Tarte Tatin uit mijn Gietijzeren Pannetje

Semifreddo met Lemon Curd en Meringue

Mini Spinazie Feta Flapjes

Mini Spinazie Feta Flapjes

Instagram

Tessa

Frisse citroen-gemberlimonade zelf maken

Frisse citroen-gemberlimonade zelf maken

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025