• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Zoet / Sesam Snaps Zelf Maken

Sesam Snaps Zelf Maken

4 april 2015 by I am Cooking with Love

Sesam Snaps

Sesam Snaps

At jij deze vroeger ook? Heerlijk vond ik ze, en nog! Geen idee eigenlijk waar mijn moeder, want dat leek me het meest logisch, ze gekocht had. Maar goed, zo’n pakje van die licht plakkerige sesam koekjes ging erin als koek. Tegenwoordig koop ik ze bij de Toko. Als ik ze zie en er aan denk.

Maar nu kreeg ik een pot Melvita crème honing uit de Foodybox die vele foodbloggers een paar keer per jaar thuis gestuurd krijgt. En ik besloot ze zelf te maken. Zo makkelijk en net zo lekker als uit de winkel.

Ingrediënten:

  • 200 gram sesamzaad
  • 60 gram suiker
  • 160 gram honing

Extra:

  • bakplaat
  • 2 vellen bakpapier licht ingevet met neutrale olie
  • deegroller

Zo maak je het:

  1. Doe alle ingrediënten in een steelpannetje.
  2. Roer tot alles gesmolten is.
  3. Laat het daarna onaangeroerd door pruttelen tot je een mooi goudbruine massa hebt.
  4. Leg op een omgekeerde bakplaat een vel bakpapier en stort daar de hete sesammassa op uit.
  5. Leg het andere vel met olie kant naar beneden erop en rol met de deegroller uit tot een dunne lap. Zo dun mogelijk.
  6. Haal het bovenste vel eraf en laat volledig afkoelen.
  7. Breek in stukken en geniet.
  8. Bewaar ze met stukjes vetvrij of bakpapier ertussen in een afgesloten bakje.

Pas op, want de sesammassa wordt bloedheet! Doe dit niet met kleine kinderen in de buurt!

Filed Under: Zoet Tagged With: honing, sesam, Sesamzaad

Previous Post: « Spelt Pannenkoek met Speculaas
Next Post: Lancering nieuwe smaken Ben & Jerry’s Cookie Core! »

Reader Interactions

Comments

  1. MirjamF says

    4 april 2015 at 08:41

    Lekker!!! Gaat op het lijstje “nog te maken”!! 🙂

  2. I am Cooking with Love says

    4 april 2015 at 08:51

    Leuk!

  3. Eef says

    5 april 2015 at 13:21

    Lekker! Deze haal ik ook wel eens bij de toko, heerlijk maar zelf maken is natuurlijk veel leuker. Ga deze even onthouden 🙂

  4. I am Cooking with Love says

    5 april 2015 at 22:55

    Leuk, Eef! 🙂

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

3-Kazen Preischotel

3-Kazen Preischotel

Bitterkoekjespudding voor de Man

Bitterkoekjespudding voor de Man

Paksoi en Champignons met Brie Gegratineerd

Uiendip recept

Uiendip Recept

Zuppa di Marroni e Porcini (soep van kastanjes en eekhoorntjesbrood)

Instagram

Tessa

fonQ blogevent

fonQ blogevent

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025