• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Zoet / Regenboog Schuimpjes

Regenboog Schuimpjes

21 mei 2016 by I am Cooking with Love

Regenboog schuimpjes

Regenboog schuimpjes

Op Pinterest had ik ze al eens gezien. Zo leuk en vrolijk met die kleurtjes. En niet moeilijk om te maken maar wel een groots effect. Deze schuimpjes waren brossig van binnen en hapten (te) makkelijk weg.

Leuk voor een (kinder)feestje. Staat erg feestelijk op tafel.

Ik gebruikte de kleurstoffen van Wilton. Zoals je ziet had ik geel, rood en groen in huis maar er zijn nog zoveel meer leuke kleurtjes.

Ingrediënten:

  • 2 eiwitten, op kamertemperatuur
  • 110 gram fijne suiker
  • spuitzak
  • rond spuitmondje
  • kleurstoffen
  • lange satéprikkers
  • bakplaat en bakpapier

Zo maak je het:

  1. Verwarm je oven voor op 140 graden.
  2. Mix met een handmixer of standmixer de eiwitten in een brandschone en vetvrije metalen of glazen kom tot het schuimig is. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en mix tot je stijve pieken hebt.
  3. Test dmv een beetje schuim tussen duim en wijsvinger te wrijven of het goed is. Je mag geen suikerkorreltjes voelen. Voel je die wel mix dan nog wat langer door.
  4. Doe je spuitmondje in de spuitzak en sla de bovenkant om en zet in een hoge beker of maatbeker.
  5. Neem per kleur een aparte satéprikker maak aan de binnenkant van de zak banen met kleurstof. Zorg dat de zak open blijft staan en niet dichtklapt.
  6. Vul vervolgens voorzichtig de zak met het eiwitschuim.
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet het papier ‘vast’ door onder elke hoek van het bakpapier een dotje schuim te doen. Dit om te voorkomen dat het bakpapier in de oven gaat ‘vliegen’.
  8. Maak nu bolletjes schuim door de spuitzak vlak boven de bakplaat te houden en de zak van bovenaf in te knijpen tot je een mooi bolletje krijgt. Haal de zak voorzichtig omhoog en stop met knijpen.
  9. Bak de schuimpjes 1 uur in de oven en laat ze daarna volledig in de oven afkoelen.
  10. Bewaar ze in een luchtdichte plastic doos of zak.

Regenboog schuimpjes

Filed Under: Zoet Tagged With: eiwit, kleurstof, Meringue, schuim, zoet

Previous Post: « Recensie: Mag ik nog een hapje?
Next Post: Ikan Pepesan – Indische Makreel »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Broodje Jeugdsentiment

Saucijzenbroodjes met kaas en Marmite

Saucijzenbroodjes met kaas en Marmite

Gekarameliseerde Uien - Champignonsoep

Gekarameliseerde Uien – Champignonsoep

Sesam Snaps

Sesam Snaps Zelf Maken

Dulce de Leche Zelf Maken

Dulce de Leche Zelf Maken

Instagram

Tessa

Boeuf Bourguignon uit de Slowcooker

Boeuf Bourguignon uit de Slowcooker

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025