Regenboog schuimpjes
Op Pinterest had ik ze al eens gezien. Zo leuk en vrolijk met die kleurtjes. En niet moeilijk om te maken maar wel een groots effect. Deze schuimpjes waren brossig van binnen en hapten (te) makkelijk weg.
Leuk voor een (kinder)feestje. Staat erg feestelijk op tafel.
Ik gebruikte de kleurstoffen van Wilton. Zoals je ziet had ik geel, rood en groen in huis maar er zijn nog zoveel meer leuke kleurtjes.
Ingrediënten:
- 2 eiwitten, op kamertemperatuur
- 110 gram fijne suiker
- spuitzak
- rond spuitmondje
- kleurstoffen
- lange satéprikkers
- bakplaat en bakpapier
Zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 140 graden.
- Mix met een handmixer of standmixer de eiwitten in een brandschone en vetvrije metalen of glazen kom tot het schuimig is. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en mix tot je stijve pieken hebt.
- Test dmv een beetje schuim tussen duim en wijsvinger te wrijven of het goed is. Je mag geen suikerkorreltjes voelen. Voel je die wel mix dan nog wat langer door.
- Doe je spuitmondje in de spuitzak en sla de bovenkant om en zet in een hoge beker of maatbeker.
- Neem per kleur een aparte satéprikker maak aan de binnenkant van de zak banen met kleurstof. Zorg dat de zak open blijft staan en niet dichtklapt.
- Vul vervolgens voorzichtig de zak met het eiwitschuim.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet het papier ‘vast’ door onder elke hoek van het bakpapier een dotje schuim te doen. Dit om te voorkomen dat het bakpapier in de oven gaat ‘vliegen’.
- Maak nu bolletjes schuim door de spuitzak vlak boven de bakplaat te houden en de zak van bovenaf in te knijpen tot je een mooi bolletje krijgt. Haal de zak voorzichtig omhoog en stop met knijpen.
- Bak de schuimpjes 1 uur in de oven en laat ze daarna volledig in de oven afkoelen.
- Bewaar ze in een luchtdichte plastic doos of zak.